Nu åtalas liftaren för mordförsöket

19-åringen körde över mannen som gav honom skjuts

NYHETER

Den äldre mannen var på väg hem från servicehuset där han varit och fikat med sina bekanta.

Men han kom aldrig tillbaka till sin bostad. I stället blev han misshandlad – och överkörd av sin egen bil. I går åtalades en 19-årig liftare för mordförsök.

Det var kallt och mycket snö på vägarna den där dagen i slutet av februari då 76-åringen plockade upp den 19-årige liftaren i sin vita Mitsubishi Lancer. När de kommit till Ellinge utanför samhället, tvingade 19-årigen 79-åringen att stanna bilen. Därefter tog han nycklarna och genom slag och sprakar försökte han få ut den äldre mannen ur bilen.

Men 76-åringen stretade emot. Då drogs han med våld ut ur bilen och ytterligare slag och sparkar regnade över honom.

Körde över hans ben

76-åringen blev liggandes på vägen, i en snödriva, och 19-åringen satte sig bakom ratten och körde. Men inte i väg, utan han vände efter 50 meter och enligt åtalet mot mannen, körde han med hög fart mot 76-åringen. Bilens främre del träffade honom och bilens hjul körde över hans ben.

Enligt åtalet fick den 76-åriga mannen omfattande skador. Bland annat bröts hans vadben och skenben och näsa, och han fick en blödning i skallen. Men han överlevde och kunde själv larma SOS från sin mobil.

Mordförsök

Enligt åtalet var det bara tillfälliga omständigheter som räddade livet på mannen och därför åtalas mannen för mordförsök och grov stöld.

Han åtalas också för brottslighet riktad mot andra personer, bland annat bedrägeri och utpressning.

Läs också:

Kajsa Sigvardsson

ARTIKELN HANDLAR OM