Explosion på turkisk turistort

”Väldigt skrämmande att vakna till en så stor smäll”

En person dog och ett tiotal skadades när en bensintank exploderade på hotellet Kaya i den turkiska turistorten Antalya.
NYHETER

En gastank exploderade på det femstjärniga hotellet Kaya i den turkiska turistorten Antalya.

En anställd på hotellet dog och ett tiotal personer skadades. Tre av de skadade är tyskar, två är ryssar. Resten av de skadade tillhör personalen.

UD har inga uppgifter om skadade svenskar.

Explosionen skedde i Belek som ligger utanför själva staden Antalya. Belek är ett populärt resmål, särskilt bland tyskar, israeler och ryssar, skriver nyhetsbyrån AP.

Explosionen inträffade i lyxhotellets kök och den döde tillhör personalen, rapporterar nyhetsbyråer. Bland de cirka tio skadade finns både anställda och turister.

Vad som orsakade explosionen på torsdagsmorgonen var oklart, men gastanken hade nyligen installerats i hotellköket.

"Väldigt skrämmande"

Flera norska fotbollsspelare befinner sig på hotellet där explosionen inträffade, skriver VG. En av spelarna berättar för tidningen att nästan hela receptionen sprängdes bort i explosionen.

– Jag låg och sov och det var väldigt skrämmande att vakna till en så stor smäll, säger 17-årige Lyngenspelaren Jonas Gullesen till VG.

Spelarna tillhör Lyngen Karnes, Nybergsund och Odd Grenlands juniorlagen, skriver VG.

Ambulanser och brandmän rusade till platsen för att evakuera hotellet. Explosionen inträffade dagen efter att hotellets bensintank bytts ut, rapporterar CNN-Türk.

"Inga gäster"

Såväl Ving som Fritidsresor arrangerar charterresor till Belek, som av det senare bolaget beskrivs som ”ett golfresmål av internationell klass”.

– Vi har inga resenärer i Turkiet just nu, säger Alexia Rahm, informatör på Fritidsresor till Aftonbladet.se.

– Vi har inga gäster på det här hotellet, vi har inga turister i området. Vi samarbetar med två hotell i Belek men de ligger 13 kilometer från platsen där explosionen inträffade, säger Joakim Eriksson, informatör på Ving till Aftonbladet.se

David Nannini Nilsson, TT , AP

ARTIKELN HANDLAR OM