"Jag kan tänka mig att bjuda upp Agneta Sjödin"

NYHETER

Mars 2007

Let's dancesäsongen börjar lida mot sitt slut och det är endast två tävlande kvar. Vi har pratat med ena finalisten Martin Lidberg om var han helst hänger i stan, om Robert Aschberg och om disco.

Foto: PETHER ENGSTRÖM
Martin Lidberg dansar gärna med Cecilia Ehrling.

Hej Martin, fram med Stockholmstipsen nu. Var kan vi hitta dig med en kaffe på stan?

– Jag har inget direkt stammishak. Det är inte så att jag känner personalen, men jag hänger jag på Wayne's Coffee på Kungsgatan lite då och då.

Och om du känner dig lat och inte orkar laga middag?

– Bara Vi på söder. Det är en jättehärlig restaurang med bra mat. Det är lagom stort och väldigt mysigt.

Var i Stockholm är det minst chans att stöta på dig?

– Jag gillar hela Stockholm. Allt har sin tjusning, alla stadsdelar och även förorterna. Men jag åker inte tunnelbana och har inte åkt den på 8-9 år eftersom jag mest åker bil.

Vad längtar du efter när du är borta från Stockholm?

– Pulsen, vattnet och luften. Jag har märkt det när jag är på träningsläger utanför stan. Det är något speciellt med luften i Stockholm som ger en speciell känsla.

Om du fick sätta upp ett monument över någon, vem skulle det bli, var och varför?

– Jag skulle smälla upp en staty av Robert Aschberg mitt på Sergels Torg. Han står för sina åsikter och verkar vara en riktigt härlig kille.

Var går du en fredagkväll?

– Undici. Det är ett kul ställe med många idrottsmänniskor. Jag träffar ofta folk jag känner där.

Dansar du då?

– Jag dansar inte så mycket när jag går ut. Jag umgås mest med mina vänner. Det skulle vara rätt stor press på mig att prestera om jag skulle dansa på krogen.

Men vilken låt skulle du dansa till?

– Garanterat något 70-talsdisco. Det är sköna låtar med sköna moves, jag gillar det. ”Disco Inferno” är en favorit. Den skulle jag dansa till. Jag ska dansa till den i Let's Dance-finalen och jag har mina inövade moves.

Var går ni efter programmet då?

– Vi går till Berns där det anordnas efterfest. Det blir nog en del dans med Cicci [Martins danspartner i Let's Dance], men jag kan tänka mig att bjuda upp Agneta Sjödin också.

Martin Lidbergs favoritställen i stan

Mer Let's dancetips

ARTIKELN HANDLAR OM