Isprinsessa dog i svår båtolycka

OS-deltagare miste ett ben i kraschen i Sydney

Foto: Getty Images
NYHETER

Tre personer omkom, bland dem en 14-årig konståkningsstjärna vars kropp fortfarande saknas.

Bland de skadade finns tidigare OS-åkaren Liz Cain, som miste ett ben.

Den tragiska olyckan i Sydney sent i går kväll skakar hela konståkningsvärlden.

Foto: Ian Waldie/Getty
Båten krossades Vrakdelar flöt ännu i morse under Harbour Bridge, där olyckan hände.

Ett dussintal personer, samtliga knutna till eliten inom konståkningen i Australien, befann sig ombord på den tio meter långa yachten “Kathy Casey” när olyckan hände strax före klockan 23 lokal tid på onsdagskvällen.

Fartyget ägdes av förra elitåkaren, numera tränaren Liz Cains make och hela sällskapet befann sig ombord för att diskutera träning och taktik inför de kommande mästerskapen.

Kastades överbord

Vittnen berättar att människor bokstavligen kastades överbord av kraften när båten blev påseglad av en av de snabba färjorna i hamnen i Sydney.

Tre personer omkom och en av offren saknas fortfarande - den 14-åriga konståkningsstjärnan Morgan Innes.

Samtliga överlevande skadades, flera mycket svårt.

Olyckan hände rakt under Harbour Bridge och en rad ögonvittnen såg katastrofen.

- Det blev en enorm krasch. Först trodde vi att det var en explosioneller fyrverkerier eller något, berättar ett vittne som befann sig på en annan båt i närheten.

- Smällen blev så kraftig att deras båt bokstavligen slogs i bitar. Den sjönk på bara någon minut, säger mannen till Sydney Morning Herald.

"De skrek"

Bland dem som hamnade i vattnet och förtvivlat skrek på hjälp fanns tidigare OS-deltagaren Liz Cain, som skadades mycket svårt då hennes vänstra underben fastnade i vraket och slets av.

- Det var kaos och förödelse. Överallt låg vrakdelar och människor. Båten sjönk väldigt snabbt och de skrek efter sina vänner, säger ett annat ögonvittne.

En annan hamnfärja tog sig snabbt till platsen och riktade strålkastarna mot vattnet, där räddningsdykare senare sökte i vattnet som färgats rött av blod.

Vad som orsakat olyckan är oklart, men vittnen säger att det mindre fartyget låg stilla i vattnet och saknade belysning på däck när det blev påseglat.

Förutom Morgan Innes, vars kropp fortfarande saknas, omkom även Alan Blinn och Simone Moore, bägge konståkningsdomare.

Under torsdagen pågick sökandet efter vrakdelar ännu i området.

Caroline Olsson

ARTIKELN HANDLAR OM