Mat från Italien och Japan – i Danmark

1 av 3 | Foto: EMIL MALMBORG/BILDBYRÅN
Azza jobbar som servitris på nyöppnade Custom House som storsatsar i Köpenhamn.
NYHETER

Svenskarnas port till Köpenhamn har blivit en dörr till det internationella köket.

På nyöppnade Custom House blandas danskt, italienskt och japanskt i en väldressad miljö.

Det är den brittiska storkrögaren Sir Terence Conran som ligger bakom storsatsningen Custom House. Den gamla färjeterminalen i Nyhavn har förvandlats till ett paradis för den rådville gourmanden.

– Hans idé är att ta en lokal och utnyttja den kapacitet som finns där. Och här fanns plats för tre restauranger, säger Steffen Dalby som visar runt i matkomplexet.

Bageri

Förutom tre krogar ryms här också ett bageri och en privat festvåning med kök.

Den gamla ankomsthallen på nedanvåningen har gjorts om till Custom House Grill&Bar med en meny inspirerad av det danska och franska köket. I baren serveras det klassiska cocktails i ny tappning. Eller vad sägs om Earl grey daquiri?

Grillat japanskt

Bredvid ligger italienaren Bacino med tillhörande loungeavdelning.

På ovanvåningen huserar Ebisu som förvisso erbjuder traditionell sushi. Men deras specialitet är grillade japanska rätter som bäst avnjuts med utsikten över operahuset som tillbehör.

Låter det lockande? Se till att boka i tid.

– Vi är fullbokade nästan varje kväll. Vill man ha bord på en helg bör man boka en vecka innan, säger Steffen Dalby.

Custom House

ARTIKELN HANDLAR OM