34-årig mordgripen misstänkt för häleri

Först gripen för knivmordet på 50-årig man i Helsingborg

NYHETER

Den 34-årige man som greps i tisdags för knivmordet på en 50-årig man i Helsingborg har begärts häktad misstänkt för häleri. Mordmisstanken kvarstår dock.

Utredningen av mordet på den 50-årige mannen på Söder i Helsingborg natten till den 4 mars tog under fredagen en oväntad utveckling. Den 34-årige man, som på tisdagskvällen anhölls på sannolika skäl misstänkt för mord, begärdes i stället häktad för häleri.

Spaningsledare Jan-Bertil Cederholm vid länskriminalen vill inte närmare ange skälet till den förändrade brottsrubriceringen.

– Utredningen befinner sig i ett känsligt läge och vi fortsätter jobba intensivt med de spår vi har, säger han.

Han vill heller inte uppge vad som kommit fram i förhören med den misstänkte.

Knivskars till döds

Den 50-årige mannen knivskars till döds under vad polisen tror var ett rånmord. Han bestals på sin jacka, mobiltelefon och plånbok.

Innan han dog hann han berätta att han hade träffat tre män vid vändplatsen på Wieselgrensgatan. Polisen vill i nuläget inte kommentera om fler gripanden är aktuella.

Den misstänkte är hemmahörande i Malmö men befann sig i Helsingborg när han greps i tisdags. Han är känd av polisen sedan tidigare. Han var enligt uppgift inte bekant med offret.

Läs också:

TT

ARTIKELN HANDLAR OM