"Vi dricker öl och äter inlagd polsk gurka"

NYHETER

Paola Bruna, 34, programledare i radioprogrammet ”Metropol nöje”, SR Metropol, du får tusen spänn – hur bränner du dem på stan i kväll?

Foto: MATTIAS AHLM/SR
Paola Bruna är mest känd som sångerska, men är nu aktuell som programledare för radioprogrammet ”Metropol nöje”.

- Jag rör mig in mot stan och hamnar på Söder, det känns naturligast. Vi är tre som träffas, det är lagom att vara när man är tjejer. Vi bowlar vid Mariatorget, det är en avspänd aktivitet eftersom jag inte är någon tävlingsmänniska. Jag hamnar i mitten och varken vinner eller förlorar.

Måste passa på

- Vi går sedan till Indigo. Det kanske känns fantasilöst men jag får passa på när jag väl är ute, det händer inte så ofta. Indigo är det naturliga stället att gå till för många jag känner. Sen så är det ju snyggt där också och det ligger bra till. Vi dricker öl och äter inlagd polsk gurka och chips, jag bjuder mina kompisar.

- Sen traskar vi upp till Gondolen. Där kan man unna sig en stark drink, det räcker med en.

Hindrar fyllan

- På Pontus by the Sea tar vi oss ett glas vitt. Det ligger nära vattnet och det är ganska stort men det finns olika små stationer. Om andan faller på kan man sitta i deras utedel.

- Vi promenerar bort till Kungsholmen längs vattnet. Kommer på att ”gud vi har ju inte ätit någonting”. Vi får stanna vid en korvkiosk, annars blir man svimfärdigt rund om fötterna. Man får inte glömma att dricka vatten också. Framme på Kungsholmen är det bra musik och man kan dricka öl.

Smiter hem

- Man ska sluta när det är som roligast. Jag säger att jag ska gå på toa och smiter hem istället, så får alla andra klara sig alldeles utmärkt själva.

- På en nattöppen jourbutik köper jag nåt modemagasin och en trisslott. Som vanligt vinner jag en liten summa, den här gången

75 kronor. Den sparar jag i plånboken till en annan gång.

Tusenlappen

ARTIKELN HANDLAR OM