Storbrand i Partille – ett barn skadat

Branden började i en bastu

NYHETER

Fem skolbarn och en vuxen skadades när en brand bröt ut i en simhall vid Björndammens torg i Partille. Larmet om branden kom klockan 13.33.

Ett barn fick föras till sjukhus i ambulans och en intilliggande skola fick evakueras.

Foto: Catrin Lundgren
Brandmännen bryter upp taket på simhallen för att kunna nå in till branden.

Ett 30-tal brandmän arbetade som mest med att få branden under kontroll, enligt räddningstjänsten som uppger att själva branden nu är släckt.

– Men byggnaden är rökfylld och vi går nu igenom huset för att kontrollera att ingen finns därinne och att ingen brand i taket återstår, säger Hans-Olof Allgulin på räddningstjänsten till Sveriges Nyheter.

Fem skolbarn och en i personalen rökskadades av branden. Ett av barnen fick föras till Sahlgrenska i ambulans, medan de andra fem är lindrigt skadade.

Sonen evakuerades

Catrin Lundgren var på väg för att hämta sin sjuårige son på skolan som ligger intill:

– Det ryker ur taket på simhallen och luktar rök. Brandmännen har sågat upp taket och slitit upp tjärpappen för att kunna ta sig ner, säger hon till aftonbladet.se

Eleverna på skolan där hennes son går fick evakueras och samlades på en fotbollsplan i närheten.

– Någonstans där finns han, säger Catrin Lundgren.

Enligt räddningstjänsten började branden i en en bastu i en simhall vid torget. Björndammens torg är ett inomhustorg, med butiker, restauranger och ett äldreboende. Simhallen ligger i anslutning till köpcentret, men i utkanten.

Eric Thorsson, Sveriges Nyheter

ARTIKELN HANDLAR OM