Fick 73 000 i dricks - för en 190-kronorsmiddag

Servitrisen: "Jag ska köpa en Jeep för pengarna"

NYHETER

Servitrisen Cindy Kienow från Kansas trodde inte sina ögon när hon tittade på notan. En av hennes stamkunder hade lämnat

73 000 kronor i dricks- för en måltid som kostade 190 kronor.

- Han brukar ge bra med dricks, men det här överträffar det mesta, säger Cindy Kienow.

Foto: AP
Servitrisen Cindy Kienow fick 70 000 kronor i dricks av en gäst.

Cindy Kienow, som jobbar på restaurangen Applebees i Huthcinson, Kansas, säger till AP att stamkunden alltid brukar ge generöst med dricks. Men i söndags överträffade han alla förväntningar. När Cindy skulle hämta hans nota såg hon att han lämnat drygt 73 000 kronor i dricks för sin middag som kostade 190 kronor.

Mannen vill vara anonym

- Jag kunde inte röra mig. Jag visste inte vad jag skulle säga. Han sa "Det här kan du köpa något fint för, eller hur". Jag svarade: "Ja, definitivt", berättar Cindy för AP.

Mannen, som vill förbli anonym, brukar äta på Applebees ett par gånger i månaden. Han sitter vanligtvis längst in i hörnet vid bardisken och brukar ge bra med dricks.

"Brukar prata om väder och vind"

Cindy säger att hon brukar småprata med honom om väder och vind, men har ingen aning om varför han gav just henne så mycket dricks.

- Jag har serverat honom i ungefär tre år. Vi brukar som sagt prata lite och han är en verkligt trevlig kille. Jag hoppas att han kommer tillbaka så jag kan tacka honom ordentligt. Jag blev så förvånad i söndags att jag nästan tappade talförmågan.

Cindy har inte helt bestämt sig för vad hon ska göra med pengarna, men det lutar åt att hon köper en Jeep hon länge haft ögonen på, skriver AP.

Anna Lindström