Bankrånare flydde i lyxbil

Kom över okänt byte på Nordeas kontor i centrala Göteborg

NYHETER

Göteborg

Rånarna ska ha hotat sig in på det stängda bankkontoret med yxor.

De ska ha fått med sig ett okänt byte och lämnat kontoret i en exklusiv Jaguar – som de tio minuter senare satte i brand.

Rånarna tog sig in i Nordeas kontor vid Södra vägen och Berzeliigatan vid niotiden. Enligt vittnesuppgifter var de två stycken, och de ska ha använt yxor för att hota sig in på kontoret som egentligen skulle ha öppnat först 10.00, skriver Göteborgspostens nätupplaga, gp.se.

Flydde vidare på EU-moped

lyckades också få med sig något från banken, oklart vad, och flydde därifrån i en personbil. Enligt gp.se var det en exklusiv silverfärgad Jaguar, som de sedan satte i brand vid Karl Gustavsgatan – en kilometer från bankkontoret. Rånarna ska enligt tidningens också ha lämnat bilen på en EU-moped.

Personalen chockad

Ingen skadades fysiskt vid rånet, men personalen är chockade enligt polisen.

– De använde inga skjutvapen, men någon form av tillhyggen, säger Stefan Gustavsson, presstalesman för polisen i Västra Götaland, till aftonbladet.se.

Räddningstjänsten arbetade på förmiddagen med att släcka branden och platsen är avspärrad.

Polisen söker efter rånarna runt området där bilen hittades med bland annat helikopter. Enligt polisen finns inga uppgifter om att skjutvapen skulle ha använts vid bankrånet.

Karin Henriksson, TT