Peter Wahlbeck jagad av psyksjuk

Galen kvinna bröt sig in i hans hus

NYHETER

En galen kvinna har förföljt komikern Peter Wahlbeck i sex år.

I går bröt hon sig in i hans hus.

- Hon kommer troligen att döda för att få uppmärksamhet, säger Peter Wahlbeck till Aftonbladet.

Foto: henRY LUNDHOLM
förföljd - i sex år Komikern Peter Wahlbecks hus utsattes i går för ett inbrott av en psyksjuk kvinna som förföljt honom i flera år.

Först såg Peter Wahlbeck sin stalker som ett vanligt fan.

- Vi var lite kompisar, det är ju många som kommer fram efter showerna och presenterar sig och pratar lite. Jag kunde ju inte veta att den här människan var psykiskt sjuk, säger han.

Galenskapen eskalerade fort. Kvinnan har tatuerat in "Jag tillhör Peter Wahlbeck" över hela sin kropp, hon har kastat sig upp på scenen och försökt strippa under flera av komikerns framträdanden på Norra brunn och även hotat personalen där till livet. Hon har också terroriserat Peter Wahlbeck i telefon.

I går bröt hon sig in i komikerns hus.

- Jag var inte hemma, men när min fru kom hem såg hon att flera fönster var krossade och att en stege stod uppställd mot en vägg.

- Hon gick iväg med barnen, jag vågar inte tänka på vad som hade hänt annars. När en av våra bekanta gick till huset blev hon knivhotad av kvinnan.

Polisjakt i skogen

Polisen jagade förföljaren med hundar genom skogen.

- Hon sitter nu anhållen, misstänkt för hemfridsbrott, stöld och olaga hot, säger Andreas Bengtsson vid Halmstadspolisen.

- Vi har varit bortresta i flera dagar, säger Peter Wahlbeck. Ingen vet hur länge hon suttit därinne. Hon har kladdat på väggarna, skrivit obsceniteter, stulit saker och märkt ut revir... om du fattar vad jag menar.

Peter Wahlbeck tror att det bara är en tidsfråga innan kvinnan verkställer sina hot och dödar någon.

"Har bytt nummer"

- Det absurda är att hon kommer att släppas på fri fot i Halmstad. Hon kommer troligen att döda för att få uppmärksamhet. Det är så tragiskt, säger Peter Wahlbeck.

Ingenting han gjort för att få vara ifred har fungerat.

- Jag har bytt mobilnummer flera gånger, men hon lyckas alltid hitta det. Nu får jag väl byta bostad också. När hon vet var vi bor kan jag inte bo kvar.

Peter Wahlbeck tycker att hela situationen liknar den som Sven-Bertil Taube utsattes för av ett galet fan.

Emma Löfgren