17-årig flicka greps för knivmord på pojke

Misstänks för mord på 16-åring i Örebro

Foto: LÄSARBILD
här hittades mordvapnet Den knivstuckna 16-åringen låg på gräsplätten intill parkeringsplatsen när polis och ambulans kom till platsen. På parkeringsplatsen hittade polisen det man misstänker är mordvapnet: en kniv.
NYHETER

En 16-årig pojke avled efter att ha knivskurits i Örebro natten till lördagen.

En 17-årig flicka har gripits och anhållits, misstänkt för mordet.

- Så vitt vi vet hade de ingen relation, säger Torbjörn Carlson vid Örebropolisen.

Pojken knivskars strax efter midnatt i bostadsområdet Vivalla i utkanten av Örebro. Han blev svårt knivhuggen i bröstet och fördes i ambulans till Universitetssjukhuset i Örebro. Hans skador var så svåra att hans liv inte gick att rädda.

Hittade en kniv på parkeringen

Hans kropp låg på en en gräsplatt intill en parkeringsplats när ambulans och polis kom till platsen. På parkeringen hittades det troliga mordvapnet, en kniv. Enligt uppgift var det boende i området som larmade polisen efter att någon skrikit mycket högt.

Stämningen på brottsplatsen ska ha varit mycket upprörd efter knivdådet då ett tiotal av offrets vänner ska ha sett vad som hände.

Greps misstänkt för mord

Brottsplatsen spärrades av och polisen samlade vittnesuppgifter. Jouråklagaren beslutade därefter att anhålla en 17-årig flicka i sin frånvaro.

Flickan greps klockan 4.20 misstänkt för mord. Enligt uppgift greps hon i en lägenhet i centrala Örebro, cirka sju kilometer från brottsplatsen. Gripandet gick lugnt till.

Flickan är känd av polisen sedan tidigare.

- Hon är dömd för snatteri, men hon är inte känd i några grova sammanhang och definitivt inte vad gäller några våldsbrott, säger Torbjörn Carlson till aftonbladet.se.

Örebropolisen bekräftade på lördagskvällen att den anhållnes bror vid 22-tiden på fredagen var i ett bråk. Mycket talar för att det var med den nu döda 16-åringen.

Tror ni det var en hämndaktion från flickans sida?

– Rent hypotetiskt kan det vara så, men det är inget jag varken kan bekräfta eller dementera, säger länsvakthavande befäl Anders Wallin.

"Inget svartsjukedrama"

Arbetet med tekniska undersökningar och bevissäkringar fortlöper.

Enligt Torbjörn Carlson hade flickan och pojken ingen relation.

- Såvitt vi vet rör det sig inte om något svartsjukedrama eller liknande och heller inget gängbråk. Vi hoppas få svar under dagen om vad som orsakade mordet.

Christer Johnsson, flickans försvarsadvokat, säger till TT:

- Hon förnekar mord alternativt dråp, men jag vill inte berätta så mycket mer just nu.

Det är alltså en olyckshändelse enligt henne?

- Ja, det kan man säga, svarar Johnsson.

– Förmodligen kommer häktningsförhandlingar att hållas på söndag eller på måndag, säger jouråklagare Helena Eckerrot Flodin.

Anna Lindström, Patrik Andersson