Om kvinnan själv får välja

Lika lön viktigaste frågan inför valet

1 av 3 | Foto: Brita Nordholm
Kvinnligt bankuppror "Bankerna måste åtgärda de osakliga löneskillnaderna om de vill ha kvar kvinnorna i banken", säger Berit Olsson, vice fackklubbsordförande på Nordea (till höger) och bankkollegorna Sargit Adolfsson och Kerstin Faxbom.
NYHETER

Jämställdhetens valvaka blev en likvaka.

Med världens första feministiska parti begravdes kvinnofrågorna.

Ändå visar Aftonbladets nätenkät att kvinnornas viktigaste valfråga är lika lön för lika arbete.

Tre av fyra kvinnor rankar lönen högst. Näst viktigaste frågan är vården av gamla. En omsorg som alltmer måste skötas av anhöriga, oftast kvinnor.

På tredje plats kommer skolan. Hälften av kvinnorna anser att skolundervisningen måste bli bättre.

Sänkt bensinskatt är överraskande fyra. Inget av riksdagspartierna, som också har fått rangordna kvinnofrågorna, har bensinen bland sina fem i topp.

Pappamånad minst viktig

Dessa fyra frågor är viktiga för alla kvinnor oavsett ålder. Därefter prioriterar de äldre sänkt inkomstskatt, fler poliser och mindre dagisgrupper. De yngre vill hellre ha bättre kollektivtrafik.

Årets stora valfråga, fastighetsskatten, attraherar varken yngre eller äldre. Och alliansens senaste familjeutspel får inte många kvinnoröster. Både vårdnadsbidrag och rätt till skatteavdrag för städhjälp ligger i botten på listan. Minst viktig är frågan om fler pappamånader.

För att vinna kvinnoröster borde partierna alltså lova lika lön, men den frågan ligger i djup valskugga.

Ointresset speglas väl av kvinnornas löneutveckling i förhållande till männens. Den är obefintlig och har varit så de senaste tolv åren.

Trots att flera partier, bland andra samarbetspartierna, jobbar för lika lön tjänar kvinnorna bara 93 procent av männens lön. Det är en procent sämre än 1992.

I snitt förlorar en kvinna 4300 kronor i månaden bara på att vara kvinna. Kvinnor som arbetar på bank jobbar gratis en dag i veckan. De tjänar bara 80 procent jämfört med sina manliga kollegor.

När lönegapet till och med växte i somras krävde bankkvinnorna i Finansförbundet i ett öppet brev, "Bankjobb - inget för kvinnor", att alla de fem stora bankkoncernerna omedelbart åtgärdar skillnaderna.

"Skrämmande utveckling"

- De måste rätta till de osakliga löneskillnaderna med extrapotter. Bankerna går bra och tjänar stora pengar. Skrämmande nog går utvecklingen åt fel håll. Vissa kvinnor hos oss tjänar bara 60 procent av vad männen gör, säger Berit Olsson, vice fackklubbsordförande på Nordea.

Om några veckor presenteras ny nationell lönestatistik men eftersom gamla löneavtal fortfarande gäller syns ingen ljusning. Först med 2007 års avtal kan löneklyftan förändras.

Medlingsinstitutet tror att det tar längre tid än så.

- Inom ramen för tre procents löneökning per år åstadkommer man inte så snabba förändringar. Löneökningarna får inte heller bli så höga att de hotar inflationsmålet. Att utjämna löneskillnader så att de blir bestående är komplicerat och kräver en målmedveten strategi, säger chefsjurist Kurt Eriksson.

"Staten måste ingripa"

Ilskan över orättvisa löner mullrar i landet men inte i valrörelsen. Även fi har misslyckats med att få upp frågan på bordet.

- Det är väldigt provocerande att ingen pratar kvinnolöner. Det är vår huvudfråga men vi har haft svårt att få mediagenomslag och då kan övriga partierna låta bli att bemöta våra förslag, säger Gud-run Schyman.

Nästa vecka lanserar fi förslag på en statlig lönekommission.

- Vi kräver en nationell lönekartläggning. Riksdagen ska inte bestämma löner i kronor och ören men vid systematisk diskriminering måste staten gripa in. Lönerna måste utjämnas mellan vård och verkstad, genom att pengar förs över mellan sektorerna, säger Schyman.

Att höja lönen genom...

Därför har kvinnor som jobbar på bank lägre lön

Lika lön för lika arbete är kvinnornas hetaste valfråga. Men i valdebatten hörs inga skallande rop. Aftonbladets Kvinna-redaktion har granskat kvinnofrågorna som hamnat på valkyrkogården.

Jessica Ritzén

ARTIKELN HANDLAR OM