Läsarna: Hård attityd mot Reinfeldt

Men moderatledaren klarade sig bra

NYHETER

Det var hårdare attityd mot Fredrik Reinfeldt jämfört med tidigare utfrågningar.

Men moderaternas partiledare klarade sig bra, menar flera nätläsare i kvällens Eftersnack.

I omröstningen på aftonbladet.se fick Fredrik Reinfeldt högt betyg av läsarna. I diskussionen på Eftersnack tar några läsare upp hur utfrågarna Marianne Rundström och Mats Knutson ställde frågorna till Fredrik Reinfeldt.

Beröm för säkerhet

Flera inlägg handlade om att utfrågningen var orättvis jämfört med tidigare partiledare. Om det verkligen var så blev en het fråga i Eftersnacket.

”Han klarade sig utmärkt trots hård grillning. Vem har visat mer övertygelse och säkerhet i utfrågningarna? Svaret på frågan om det var bättre att ta ett låglönejobb än A-kassa var höjdpunkten i hela utfrågningen. Svaret från Fredrik var naturligtvis ja”., skriver JP1970.

”Efter att ha klappat Lars Ohly och Persson medhårs, ja rent av slickat dem ordentligt, har man i denna utfrågning en mer aggresiv attityd. Visserligen klarar Reinfeldt detta bra, men nyansskillnaden är uppenbar. Detta är en form av aggresiv särbehandling som saboterar utfrågningen”, skriver kilen.

”Det som tidigare varit vänliga utfrågningar blev ikväll rena förhöret. Fredrik gjorde trots programledarnas försök att "nita" honom ett kanonframträdande och kommer att bli en god ledare i minst 4 år”, skriver platini.

”Ingen av partiledarna har fått så många tuffa följdfrågor. Och det till trots var han i särklass den tydligast av dem alla gällande hur Sverige och svenskarna ska få det bättre”, skriver dtc.

Reinfeldts budskap

Flera läsare menar att moderaternas nya linje inte är annat än ett sätt att vinna röster med samma politik som tidigare. Reinfeld gav inte svar på hur alliansens politik ska förbättra för de sämst ställda.

”Jag tycker gott att dom kunde fråga vilka sjukhus han tänker privatisera den här gången och vad skillnaden är mellan dom nya moderaterna och dom gamla. Vet ni om att det inte är någon skillnad? Det är samma politik fast under täckmantel”, skriver Xela.

”Att sänka A-kassan kommer inte få folk att tänka: "äh jag skiter i det här och skaffar ett jobb" För så tänker folk redan. Ingen gillar faktiskt att bara sitta hemma dag ut och dag in.

Motivationen ökar inte däremot blir vardagen lite svårare.”, skriver nånting.

”De låter som Moderaterna vill försämra för alla som har de riktigt dåligt redan.

Fattar inte hur hans politik förbättrar levnadsvillkoren för förtidspensionärer t.ex.

Nää de är inte bra alls.”, skriver sky_diver.

Mysig partiledare ?

Reinfeldts framtoning i utfrågningen blev också föremål för diskussion. Här är några åsikter kring detta:

”Visst, Reinfeldt är helmysig och jättesvensson, bra mycket mer folkkär än Göran. Men man kan inte ha en stadsminister bara som prydnad. Den politik Reinfeld och co för är matrealistisk och egoistisk, vilket inte minst visades idag, skriver croo.

”Bra utfrågning i SVT. De suddiga konturerna skärps, fram tonas en statsministerkandidat som satsar allt på ett kort. Att vinna valet”, skriver ZoZorro.

”Precis en sådan person vi behöver för att leda vårat land ,och föra vårat land till ljusare tider. Idag finns det över 1 miljon människor utanför arbetsmarknaden, detta är inte acceptabelt.(trots högkonjungtur), menade Wolfy.

Läs mer

aftonbladet.se