Hon säljer sin bebis på nätet

Företag får köpa reklamplats på barnet

NYHETER

En amerikansk hemmafru har hittat på ett sätt att tjäna pengar utan att arbeta. På en hemsida säljer hon reklamplats – på sin baby.

Traci Hogg, 36, slutade arbeta för att ta hand om sina barn. Innan hon blev mamma arbetade hon på en bank i Carolina, USA.

Hon bestämde sig för att fortsätta försöka få in pengar genom att sälja reklamplats på sin söta baby Jake. Hittills har 18 månader gamla Jake tjänat cirka 7800 kronor men Traci har som mål att få in i runda slängar 750 000 kronor, skriver tidningen The Sun.

– Jake har alltid varit en otroligt söt baby, så söt att människor brukade stoppa mig på gatan för att säga hur underbar han var. En dag när alla dessa människor ojade sig över honom tänkte jag, varför försöker vi inte få företag att annonsera på honom? berättar hon.

Hon satte ut en annons på eBay när han var fem månader gammal och inom en vecka hörde företaget Chat Guard av sig och ville annonsera, skriver The Sun. Företaget har sin logotype på Jakes kläder och när han och mamma Traci var ute och handlade såg andra reklamen.

– Det var så spännande att Jake blev igenkänd överallt. Folk ställde frågor och tog bilder.

Fusktatueringar i ansiktet

Jake har blivit mycket uppmärksammad runtom i världen, han har medverkat i TV och hans mamma har blivit intervjuad i stora tidningar.

Efter den första auktionen förbjöd ebay den typen av auktioner och då startade Traci Hogg hemsidan www.buyjake.com. Där kan annonsörer köpa Jake som reklamplats. Ett år kostar till exempel 100 000 dollar.

– Än så länge har vi inte fått några sådana erbjudanden men företag kan också hyra Jake i en månad för 75000 kronor, berättar Traci Hogg och avslöjar att bland annat en stor telefonoperatör visat intresse.

Nu överväger hon att låta företag tillverka fusktatueringar med reklam som hon kan sätta fast i hans ansikte. Tracis förstår att det är många som inte uppskattar hennes affärsidé.

"En massa pengar"

– En del människor älskar idén och andra fullkomligt hatar det och tycker att det är hemskt. Min make Walt skakar bara på huvudet och ler åt mig.

Enligt Traci kommer Jakes vedermödor inte att vara förgäves.

– Jag tror inte han kommer ha något emot att få en massa pengar på sitt konto.

Extern länk:

Susanna Vidlund