Krokodiljägarens fru är stark för barnens skull

Vännen berättar: "De är i en känslig ålder"

NYHETER

Krokodiljägaren Steve Irwin avled efter en olycka under en tv-inspelning. Han blev bara 44 år gammal. Efter sig lämnar han sin fru Terri och två barn.

Steve Irwin, 44 år, dog under en snorkeltur i Port Douglas i Queensland, Australien, då en stingrocka stack ihjäl honom. Nu sörjer fans över hela världen honom. Efter sig lämnar han hustrun Terri och barnen Bindi, 8 år och Robert, 2 år.

Terri Irwin återvände från sin vandring i Tasmanien, efter att hon hade hört om makens dödsfall. Enligt australiensiska tidningar vilar hon sig hemma tillsammans med sina två barn och försöker hålla modet uppe för barnens skull.

– Jag tycker att hon är mycket stark. Jag tror att hon för barnens skull måste vara det för de är i en känslig ålder. Bindi är åtta år och lille Robert blir snart tre år. Han kanske inte förstår allt men hon gör det helt klart, säger Steve Irwins vän John Stainton till australiensiska News.com.

Idag flögs Steve Irwins kvarlevor från Cairns till Sunshine Coast Airport i Maroochydore. Där hämtades hans kropp med bil.

Oklart om inspelningen

Steve Irwin dog under en tv-inspelning och hans död filmades. Det är idag oklart om hans sista stund i livet kommer sändas eller inte, meddelar tv-bolaget. Enligt Billy Campbell som är vd för Discovery Networks som äger Animal Planet, är det alldeles för tidigt att bestämma om man kommer visa Steve Irwins sista inspelning.

– Det är fortfarande för tidigt att säga. Vi måste ta en titt på det, säger han till AAP.

Han bekräftar att Irwin dödades när han höll på att spela in en ny tv-serie tillsammans med sin åttaåriga dotter Bindi. Den nya serien skulle börja sändas senare i år eller nästa år, men nu är framtiden oviss.

– Vad gäller Bindis show så beror dess framtid på de samtal jag kommer ha med Terri om några dagar. Jag vill ge henne några dagar att få sörja och tänka igenom saker och ting. Vi ska prata om detta i sinom tid. Om de vill fortsätta så kommer vi definitivt också att göra det, säger Billy Campbell som också var en nära vän till Steve Irwin.

John Stainton följde vännen

Enligt John Stainton, som tog hand om sin avlidne väns kropp och flög den tillbaka hem, kommer begravningen att planeras av familjen. Familjen har blivit erbjuden en statsbegravning men det är ännu oklart om de har accepterat det erbjudandet. Enligt vännen John Stainton skulle en statsbegravning dock vara passande med tanke på hans väns insatser för Australien.

– Jag tycker att när man är en sådan offentlig person som han var så behöver folk kunna dela sorgen. Jag tycker det är passande men det är upp till Terri, säger han till The Australian News.

Susanna Vidlund