"Det är dags för ett paradigmskifte i nattlivet"

NYHETER

Klubbarna i Stockholm är många. Och fler lär de bli. Men hur ser det ut med åldersfördelningen bland arrangörerna? Vi pratar med en ur det yngre klubbgardet.

Namn: Magnus Berggren Ålder: 20 år Bor: "Lite överallt" Aktuell: Arrangerar nya klubben Back to Basics tillsammans med Christian Cedergård och Patrik Holmberg.

Magnus Berggren lyckas i samma mening som han presenterar sin klubb Back to Basics säga att det är dags för ett paradigmskifte i nattlivet, att det gamla klubbgardet ska ge plats åt det yngre ("jag är bara 20 år") och att hans klubb ska återta poppen. Från vem? Och hur? Frågorna är många.

- Vi vill ta tillbaka poppen i Stockholm till det som den en gång var. Hela stan har ju gått på dekis efter att Metropolis la ner.

Hur ska ni ta tillbaka poppen från semestern på dekis?

- Alltså, jag måste poängtera att vi inte är ute efter att göra en ny version av Mettan. Det kan ingen göra, det är bara att glömma. Vi satsar stenhårt, det är liksom inte bara en blomma i ett hörn och någon dj hos oss.

Berätta lite vad du menar med att det måste till ett paradigmskifte i nattlivet.

- Men det är ju bara något som måste hända snart. Hur gammal är Terry Ericsson liksom? Typ 43? Och han lär inte bli yngre. Inget ont om Gustav Gelin och hela gänget, de har varit underbara med Bomben, men nu är det dags att ge plats åt oss yngre.

Hur ska ni bräcka dem?

- Med mycket kärlek och hårt jobb. Folk som kommer till oss ska känna att vi har gjort allt vi kan för att de ska ha så kul som möjligt.

Samtidigt har nattlivet fått en ny innebörd. Ska du gå ut en kväll hänger du inte bara i en bar och dricker vin. Klubben är den nya mötesplatsen där du visar upp dig. Det är inte kommunikationen som är det svåra, det svåra är att mötas. Och det kan man göra hos oss.

Vad händer på premiären?

- Robert Kruus och Weeping Willows-Magnus spelar skivor.

Men det är ju de gamla klubbrävarna?

- Ja, men alltså vi vill ju gärna ha dem där. Vi har ju absolut inget förakt för dem. Se det mer som en hyllning till den äldre klubbgenerationen.

Vilken publik vill ni se på er klubb?

- Pop- och modeälskare. I regel medvetna ungdomar som har svårt att hitta ett bra ställe.

Vad händer mer hos er i höst ?

- Den 13 oktober finns det rykten om att världens bästa pianobar ska göra ett gästspel.

Börjar den på B och slutar på N?

- Det är ju hemligt...Men ja.

Till slut - vilken är världens bästa poplåt?

- Oj, bara så där (lång tystnad). Ja, det är ju "There Is A Light" med The Smiths.

Lovisa Madås

Allt om Stockholm