Kvinna tvingades jobba naken

26-åringen dödshotad - hölls som slav av sin svägerska

NYHETER

Kvinnan misshandlades och hölls som hushållsslav av sin egen svägerska.

Under nio månader tvingades hon arbeta i kvinnans hem - spritt språngande naken.

När hon flydde terrorn var hon klädd i svägerskans kläder.

Fallet var nyligen uppe i domstolen i York, skriver brittiska The Telegraph.

Veronica Sandeman, 26, kom till sin bror Steven, hans fru Antonia och deras barn redan 1997. Hon flyttade in för att hjälpa till i hushållet och se efter de fyra barn som fanns i huset i York.

Veronicas bror arbetar som soldat och när han blev posterad på annan ort ville hans fru inte flytta med. Tillsammans med barnen - och sin unga svägerska - stannade 35-åriga Antonia Pearson-Gaballonie kvar.

Fysisk och psykisk terror

Hon träffade inom kort en annan man som hon fick barn med. I slutet av 2002 slutade Veronicas bror komma till huset, och livet förvandlades till ett helvete för den unga kvinnan. Under flera år utsattes hon för fysisk och psykisk terror av sin svägerska, enligt The Telegraph.

– Om jag inte städade huset så noga som hon ville eller om jag sa emot henne brukade hon ge mig en örfil, slå mig med knytnävarna eller sparka mig, berättade Veronica i rätten.

– Hon brukade ta tag i mitt hår och banka mitt huvud i golvet. Jag var för rädd för att slå tillbaka.

Nio månader innan Veronica Sandeman slutligen lyckades fly, konfiskerade den äldre kvinnan alla hennes kläder. Veronica tvingades jobba naken i hemmet - inför ögonen på de sex barnen och Antonias nye man.

Hittade gamla kläder

– Hon tog alla mina kläder och la dem i en svart säck. Hon gick uppför trappan och hämtade resten av mina kläder och sa att hon skulle bränna dem.

Kring årsskiftet 2004-2005 hotade Antonia sin unga svägerska till livet med en kökskniv. Tre dagar senare hittade Veronica några av sin svägerskas avlagda kläder i garaget. Hon tog på sig kläderna och flydde till en granne, som skaffade hjälp.

Antonia Pearson-Gaballonie står åtalad för bland annat dödshot och misshandel, men förnekar brott.

Mia Carron