Persson till attack på kristdemokraterna

"Jag vill se Hägglund be mig om ursäkt"

Foto: Fredrik Johansson
Arg på Göran Göra Persson tycker att namnen Hägglund i kd borde ha ryggrad att be om ursäkt för intrången i datanätverket sapnet. Bland annat.
NYHETER

Lars Leijonborg hade ryggrad nog att ringa upp och be om ursäkt för intrånget i det socialdemokratiska intranätet sapnet, konstaterar statsminister Göran Persson i dag.

– Den ryggraden saknar uppenbarligen Göran Hägglund.

Vid en presskonferens på torsdagen kommenterade Göran Persson för första gången uppgiften att en kristdemokrat också gjort sig skyldig till dataintrång i sapnet. Han sade sig vara både förvånad - och inte förvånad.

Allvarliga brott

– Jag är förvånad över att den brist på insikt de måste ha och att de inte förstår hur allvarliga brott de gör sig skyldiga till.

– Men jag är inte förvånad sedan det visat sig att de ”finaste av de fina” – folkpartiet – har brutit sig in och att beteendet spritt sig bland alliansbröderna, säger Göran Persson.

Sedan gav han sig på kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund i en direktattack.

Saknar ryggrad

– Det är väl bra att det kommer fram en kristdemokrat och erkänner att han har gjort fel, men jag skulle gärna se även Göran Hägglund komma till mig och be om ursäkt för det som hänt. När det avslöjades att kd hade försökt placera en spion i våra led hörde jag inget av honom och inte heller nu. Den ryggraden hade i alla fall Lars Leijonborg.

– Men snart kanske även måttet är rågat för Göran Hägglund så man kan få den där ursäkten, sade Göran Persson.

Mer om skandalen

Robert Triches