Äldre par mördat på Öland

Kropparna hittades i nedbrunnen fastighet

Foto: MICHAEL STÅHL
Natten till den 31 augusti brann en fastighet i Byxelkrok på Öland ned till grunden. Efter den rättsmedicinska undersökningen stod det på onsdagen klart att de två personer, vars kroppar hittades på brandplatsen, hade bragts om livet.
NYHETER

Natten till den 31 augusti brann det i en fastighet i Byxelkrok på norra Öland. Efter släckningsarbetet slutförts hittades två svårt brända kroppar i fastigheten.

Larmet kom in under natten mot torsdagen den 31 augusti. En granne vaknade och tyckte att det var ovanligt ljust. Då var huset redan övertänt.

Branden bröt ut vid halv tretiden och hade ett snabbt förlopp. Huset brann fortfarande kraftigt vid fyratiden och eftersläckningsarbetet av träfastigheten pågick in på dagen. Efter släckningsarbetet hittade man två kroppar i byggnaden.

Kropparna skickades till rättsmedicinska i Linköping och igår fick polisen i Kalmar beskedet att skador på kropparna pekar på att de två personerna – en man och en kvinna – bragts om livet. Resultatet av den rättsmedicinska undersökningen kan polisen, av utredningstekniska skäl, inte kommentera i detalj i dagsläget men brottsrubriceringen är nu ändrad till mord.

– Rättsmedicinska ha gjort en besiktning av kropparna och det har framkommit att de inte har dött på naturlig väg. Det är allt jag kan säga, säger Kalmarpolisens informationschef Ulf Karlsson till aftonbladet.se.

Ett äldre par

Kropparna kunde inte helt identifieras men troligen rör det sig om en 66-årig man samt en 69-årig kvinna som var skrivna på adressen.

– De var sambos och efter vad jag vet var det ingen annan skriven på den adressen.

Någon misstänkt person finns inte i dagsläget men på grund av brottets allvarliga art, har biträdande chefsåklagare Kerstin Eriksson kopplats in.

För närvarande pågår dörrknackning i området samt en teknisk undersökning av bostaden.

– På grund av de nya uppgifterna har frågan om branden aktualiserats och vi undersöker nu närmare hur branden uppstått, säger Ulf Karlsson.

Vet ni om paret hade avlidit innan branden startade?

– Det kan jag inte svara på i dagsläget men undersökningen kommer visa det.

Susanna Vidlund