Fortkörarens pangmiss

Sprängde falsk kamera – filmades

Foto: scanpix
FYRVERKERI 28-årige Craig Moore var livrädd att förlora körkortet. När han kört för fort förbi ett blixtrande kameraskåp löste han det på sitt eget vis – sprängde det – och filmades. I mitten – polisman P C Akers vid det totalförstörda och dyrbara kameraskåpet.
NYHETER

LONDON

När fartkameran blixtrade till fruktade Craig Moore, 28, att han skulle förlora körkortet.

Samma kväll återvände han till platsen – och sprängde utrustningen i luften.

Craig Moore anländer till rätten.

Han hade redan flera prickar i körkortet.

En till skulle kunna innebära att det drogs in och Craig Moore fruktade det skulle betyda att han förlorade jobbet som järnvägsarbetare.

Efter jobbet körde han de sex milen till kameran. Med material från jobbet som hjälpmedel skapades en explosiv brand – som smälte ner metallskåpet där kameran var placerad.

Men bilderna från kameran gick att rädda.

Skrämde trafikanter

Under rättegången i veckan visade det sig att Craig Moore gjorde flera tragikomiska missbedömningar. Kameran var ingen ”riktig” hastighetskamera. Den noterade förvisso bilarnas fart, men blixtrade till enbart för att skrämma förarna att lätta på gaspedalen.

Dessutom innehöll skåpet en övervakningskamera. Den filmade hur Craig Moore anlände, apterade sin ”bomb”. Samtidigt som man ser bilen lämna platsen börjar lågor slicka linsen och nästa stund slutar filmen med en explosion.

Med hjälp av den räddade filmen kunde polisen identifiera gärningsmannen. Skadegörelsen värderas till 14 000 kronor.

Jens Kärrman