Taket rasade - tre skadade

Området avspärrat- risk för ytterligare ras

NYHETER

Ett stort räddningspådrag har ryckt ut till Älvsborgsgatan i Majorna, där taket har rasat in på en livsmedelsaffär. Tre personer fördes skadade till sjukhus, uppger SOS Alarm.

- Området runt huset är nu avspärrat eftersom det finns risk för ytterligare ras, säger polisen i Göteborg.

Vad som ligger bakom raset är inte känt. Enligt vissa uppgifter hördes en explosion före raset.

– Det är inget jag kan bekräfta. Det vi vet är att taket har rasat igenom hela fastigheten ner till gatuplan där det ligger en liten livsmedelsaffär, säger Conny Eriksson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten, till GP.

– Vi har fått ut sex personer från butiken, varav en ska vara affärsinnehavaren, säger Conny Eriksson.

Enligt Göteborgspolisen har tre personer förts till sjukhus.

– De har förts till Sahlgrenska sjukhuset, men jag vet inget mer om deras tillstånd, säger Tomas Strannegård som är informatör vid Göteborgspolisen.

– Vi har spärrat av ett område runt huset och även stängt av spårvagnstrafiken på Älvsborgsgatan. Detta för att en yttervägg på huset buktar ut och det finns risk för ytterligare ras, säger Tomas Strannegård.

Uppgifter om explosion

Ett ögonvittne som bor tvärsöver gatan till det raserade huset berättar för aftonbladet.se:

– När jag kom hem från jobbet var det massor av ambulanser och folk utanför. Jag såg en person som jag tror var skadad ledas ut från huset till en ambulans. När de öppnade dörren vällde det ut stenar och murbruk, säger hon.

Huset är tre våningar högt, och på bottenvåningen är det butikslokaler. Huset brann för ett halvår sedan icg huset höll nu på att renoveras efter branden.

– Så som det ser ut härifrån har taket på andra våningen rasat in och fått taket även på första våningen att rasa in. Jag skulle uppskatta att golvet på första våningen är täckt av en meterhög massa av sten och murbruk. Jag har hört uppgifter om att en explosion hördes innan raset, men jag hörde ingen smäll, säger ögonvittnet till aftonbladet.se.

Anna Lindström