Kaféanställd skrapade fram miljonvinst – två gånger

Den här gången ger Valerie Wilson, 56, inte bort något

NYHETER

Hennes chef tävlar om att vara den största förloraren.

Men själv är Valerie Wilson, 56, en riktig vinnare.

När hon vann över 7,5 miljoner kronor på en skraplott var det gamla nyheter.

Fyra år tidigare vann hon samma summa i en annan tävling.

Blixten kan slå ner två gånger på samma ställe. Och i Valerie Wilsons fall var det välkomna blixtar.

När den 56-årige deli-arbetaren för fyra år sedan vann en miljon dollar, motsvarande över 7,5 miljoner svenska kronor, på en skarplott i ”Cool Million scratch-off game” kunde hon först inte tro det.

När hon fyra år senare köpte en skraplott i ”New York state Lottery´s Jubilee scratch-off game” vann hon 50 000 dollar om året – i 20 år. Det innebär sammanlagt en miljon dollar till.

Tackade sin döde make

- Den här gången tänkte jag ”Gud är på min sida”. Jag förlorade min man 1993, så jag gick till kyrkogården och tackade honom. Jag tänkte att han hade något med saken att göra, säger Wilson till AP.

Första vinsten spenderade Wilson på bostäder till sina tre barn, plus en cabriolet till sig själv. Av den nya vinsten tänker hon inte ge bort något.

- Nu ska jag leva lite, säger Wilson till AP.

Dagen efter den andra vinsten gick Valerie Wilson till arbetet på Emmas deli på Long Island, New York.

Låga odds

- Jag blev förvånad när hon kom till jobbet nästa dag. Alla sa ”hur kan någon vinna två gånger?” Men bra saker händer bra människor, säger Wilsons chef Erik Chopin, som för övrigt medverkar i dokusåpan The Biggest Looser.

Oddsen för att vinna en miljon i Cool Million-tävlingen är 1 på 705 600. Motsvarande siffra för Lottery´s Jubilee-lotten var 1 på 5,2 miljoner. Det innebär att chansen att vinna i båda tävlingarna är 1 på 3669 miljarder.

Karin Thurfjell