”Sluta skicka kärleksbrev”

Polismördaren Tony Olsson är trött på kvinnornas uppvaktning

NYHETER

Tony Olsson, 33, dömd till livstids fängelse för polismorden i Malexander, är trött på att få brev från okända, kärlekskranka kvinnor.

- Jag vill inte ha fler brev från vilsna existenser som älskar mig trots att jag aldrig har träffat dem, skriver han i ett brev till Aftonbladet.

Foto: ROGER LUNDSTEN
vädjar om att lämnas i fred Tony Olsson tycker att det är jättejobbigt när okända kvinnor skriver att de älskar honom.

Han är en av Sveriges mest kända och omskrivna brottslingar.

För sex år sedan dömdes han till livstids fängelse för grovt rån och morden på polismännen Olle Borén och Robert Karlström i Malexander. I dag sitter Tony Olsson i säkerhetsbunkern på Kumla.

Liksom många andra kända grova brottslingar har han genom åren fått högvis med kärleksbrev från okända kvinnor. Det är därför han skriver till Aftonbladet.

Drar till sig kvinnor

I en krönika den 15 augusti i år, om Bobbys styvfar Eddy Larsson, som även han fått ta emot mängder med kärleksbrev i häktet, tog jag upp fenomenet - vad det är som gör att en del kvinnor dras till grova brottslingar som magneter.

Ju värre brott de begått, ju mer omskrivna de är, desto fler kvinnor lockas.

Precis så är det, instämmer Tony Olsson, som tycker att det är bra att Aftonbladet tar upp ämnet.

-Jag fick också brev från okända kvinnor under min tid i häktet och blev omskriven på grund av det, precis som Eddy Larsson med flera blivit, och förstod inte vad de ville eller varför de valde att skriva till mig.

"Det är medias fel"

Tony Olsson menar att det framför allt är medias fel - det är när han och andra brottslingar förekommer i tv och tidningar som kvinnorna skriver.

Hur artiklarna eller reportagen skrivs eller vinklas spelar ingen roll, menar han, brottslingarna upphöjs ändå, per automatik, till något slags kändisar.

Det är då "kvinnorna strömmar till brevlådorna med adresserade kuvert och vansinniga föreställningar om att de ska kunna "frälsa" en människa med sin kärlek", som Tony Olsson skriver i sitt brev.

Nu vädjar han om att slippa bli omskriven i de sammanhangen - och att slippa få fler brev från fler kvinnor.

-Det är jättejobbigt.

Kerstin Nilsson