Brand i kafé i Motala

NYHETER

Räddningstjänsten i Motala ryckte på tisdagsmorgonen ut för att släcka en brand i en kafé- och restaurangbyggnad. Arbetet pågick fortfarande under eftermiddagen.

Klockan 09.14 gick larmet. Det brann i Camillas Café i hamnen i Motala. Enligt räddningstjänsten började det brinna i en av fastighetens väggar.

Byggnaden ligger vid kajen i Motala, och rökutvecklingen från branden var på morgonen kraftig. Räddningstjänsten arbetade hårt med att släcka elden och under förmiddagen var halva byggnaden övertänd.

– Branden är nu under kontroll, säger Isgren vid räddningstjänsten strax före klockan 13 på tisdagen.

Området är fortfarande avspärrat och räddningstjänsten har ett antal fordon på plats.

Under förmiddagen utökade man avspärrningarna eftersom det fanns misstankar om ett det fanns gasbehållare i en lokal i närheten av branden.

Enligt räddningstjänsten har ingen person skadats i branden.

Byggnaden halvt övertänd

Räddningstjänsten arbetade hårt med att se till att branden inte skulle sprida sig till bränslepumparna för båtar som finns i närheten. Nu verkar det dock som om den omedelbara faran ska vara över. Räddningstjänsten ägnar sig nu åt eftersläckningsarbete.

Det har förekommit uppgifter om att röken skulle vara giftig och att boende skulle hålla sig inomhus men Isgren uppger att så inte längre är fallet.

– Den är inte giftigare än någon annan rök men man ska hålla sig undan all brandrök, säger Isgren.

Susanna Vidlund