Leijonborg kände inte till intrången

Jodenius försvarar sig mot Johan Jakobsson

NYHETER

Stockholm

Folkpartiledaren Lars Leijonborg visste inget om dataintrånget hos socialdemokraterna.

Det tror Per Jodenius som vid 78 tillfällen loggade in sig på socialdemokraternas intranät.

Jodenius sparkades från jobbet som pressekreterare i Liberala Ungdomsförbundets (LUF) när intrången blev kända. I en intervju i Dagens Nyheter ger han sin version av skandalen.

Jodenius tror inte att partiledaren visste något om intrången förrän söndagskvällen i förra veckan då de avslöjades. Han anser att det styrker hans version av vad som hände i mars, där han och fp:s partisekreterare Johan Jakobsson lämnat olika uppgifter. Jakobsson har sagt att han uppmanade Jodenius att kontakta medierna för att historien skulle bli känd. Jodenius säger till DN att Jakobsson i stället ville att han skulle tipsa en journalist om inloggningsuppgifterna.

Om Jakobsson verkligen ville att medierna skulle rapportera att folkpartister tagit sig in på sapnet så skulle han redan i mars ha informerat Leijonborg eftersom denne då skulle ställts inför journalisternas frågor, säger Jodenius.

Han berättar också att folkpartiet tidigarelade sin turné om äldrevården sedan de fått reda på att socialdemokraterna planerade en sådan.

Läs mer

TT