Änkans tack till fansen

Offentlig minnesgudstjänst ska hållas på Australian Zoo

Foto: AP
Terri och Steve Irwin tillsammans med en jättesköldpadda.
NYHETER

För första gången sedan Steve Irwins död uttalar sig hans änka om tragedin.

– Jag vill tacka alla för den överväldigade strömmen av kärlek, stöd och böner, säger Terri Irwin.

Enligt ”krokodiljägarens” änka kommer en offentlig minnesgudstjänst för Steve att hållas på Australian Zoo, den djurpark i Queensland som familjen Irwin äger.

Den populära programledaren Steve Irwin avled i förra veckan efter att ha blivit stucken i hjärtat av en dödlig stingrocka. Dödsolyckan inträffade när Steve filmade för ett tv-program vid Stora barriärrevet.

För första gången väljer nu hans änka Terri att göra ett offentligt uttalande om den tragedi som drabbat hennes familj.

– Jag vill tacka alla för den överväldigande strömmen av kärlek, stöd och böner för min familj, säger Terri enligt nyhetsbyrån AP.

Ska själv tala

Maximalt 6 000 personer kommer att kunna delta i den offentliga gudsstjänsten, som ska hållas i ”Crocoseum”, ett auditorium som Steve själv byggt. Just nu pågår även diskussioner om att sända minnesgudstjänsten i tv.

– Jag kan inte tänka mig något annat ställe än Crocoseum, som han byggde här i djurparken och som han var så stolt över, säger Terri Irwin.

Änkan kommer själv att tala till sin makes alla fans på gudstjänsten. Det kommer även hans 8-åriga dotter Bindi, hans far Bob och hans gode vän John Stainton att göra.

Mia Carron