Konfettiregn över Stureplan

NYHETER

Stefan Kragh och Henrik Augustin har i flera år lyft dansgolven mot nya höjder. Hiphop, electro, 80's, rock och reggae - det mesta mals ner i deras mixer. Resultatet? Väldigt dansant.

Nu är det ny adress som gäller för deras klubb Pom Pom.

Foto: Jesper Kling
Namn: Henrik Augustin. Ålder: 30 år. Bor: Hägerstensåsen. Gör: Jobbar på skivbolag, dj. Aktuell: Med nypremiären av klubben Pom Pom på Spy Bar.

Ni har kört på många ställen runt om i stan, bland annat Sodra Bar. Varför lämnade ni det stället?

- Ja, det blev ju rätt konstigt där. Det gick jättebra för oss, men de fick en ny bokare som inte ville att vi skulle fortsätta. Han var mer intresserad av att köra klubb med Johan Kinde och så. Nu är det väl ok, men just då kändes det rätt konstigt.

Har ni hittat hem i och med flytten till Spy Bar?

- Ja. De har ju bara två klubbar, Nacht och Debonair , så det känns jättekul att vi också är med. Nacht har verkligen fått igång Victoriasalen och själva har vi grandiosa planer för rummet.

Som?

- Vi kommer att ha fina backdrops, vepor och tyger - färgglatt är tanken. Undrar om jag får säga det här...men vi har köpt en konfettimaskin.

Vilka spelar?

- Det är Stefan och jag. Vi spelar bra ihop och fortsätter att köra vår grej, det känns inte som någon annan i stan gör det vi gör.

Hur ser planen ut framöver?

- Den 23 september kör vi en kväll i samarbete med Rodeo och Adidias. Klubben The Rub från Brooklyn kommer. Vi är skitglada! Dj Ayres, Cosmo Baker och dj Eleven kommer. Det hade blivit lite dyrt att göra kvällen utan hjälp av ett stort klädmärke...

Det är mycket Brooklyn i samband med er.

- Vi sticker inte under stol med att vi är influerade av Diplo och det gänget. Stefan och jag är lika dem på det sättet att vi har vår bakgrund i hiphopscenen. Det gäller att kunna vidga sina vyer, mixa bra och hitta en röd tråd genom musiken. Men vi är lika mycket Philly, Baltimore, Miami, Houston och Atlanta som vi är Brooklyn.

- Jag tycker det är en spännande tid just nu inom klubbmusiken. Mycket av electrogrejen som varit populär de senaste åren är influerad av 80-talets hiphop, så om man spelar sina kort rätt kan man fånga upp den kräsna hiphoppubliken.

I min hemstad fanns det en känd alkis som hette Pom-Pom. Antar att ni inte har tagit namnet därifrån?

- Haha, nej. Men jag har faktiskt hört talas om honom genom bekanta. Sen finns det en snubbe i Kista som heter det. Men vi tog mest namnet för att det är kul att säga det, man blir glad.

Pom-Pom kanske blir det nya trendnamnet nästa år.

Till sist: Guilty pleasure-låtar verkar vara det som gäller i höst. Känner du för att lätta ditt hjärta?

- Äh fan, jag har inga skrupler. Jag gillar hur mycket skit som helst. Stars are Blind med Paris Hilton är bra. Och Simple Minds, skriv det.

Så vi kan räkna med Simple Minds på lördag?

- Ja, definitivt.

Lovisa Madås

Allt om Stockholm