”Odin älskar barn - och vill pussa dem”

Irländska varghunden väger 85 kilo

Foto: Patrik bergenstav
Stor aptit Irländska varghunden Odin sätter i sig både det ena och det andra. ”Han äter fjärrkontroller, mobiltelefoner, strumpor, allt han kan få tag på”, berättar matte Charlotte.
NYHETER

Ett ögonblick, Charlotte Åhrman, som är matte till Odin, en irländsk varghund på 85 kilo med en mankhöjd på 94 centimeter

-Han är stor men jättesnäll.

Är han aggressiv?

-Han är väldigt mild och älskar att pussas och kramas. Men han förstår inte hur stor han är. Han hoppar gärna upp i knät men river halva huset på kuppen. Jag brukar säga att han har damp.

Hur reagerar folk när de ser honom?

-Han älskar barn och brukar stoppa ner sitt enorma huvud i barnvagnar och pussas. Då kan man se skräcken i mödrarnas ögon.

Hur reagerar andra hundar?

-De vet inte vart de ska ta vägen för de har aldrig sett något så stort. Det luktar hund men vissa hundar förstår inte vad det är. En del börjar skälla och det kan bli ganska roligt. En gång träffade Odin en tax på vägen. Matte och husse fick panik i blicken men taxen började skälla. Då sprang Odin och gömde sig i diket.

Vad äter han?

-Allt möjligt. Fjärrkontroller, mobiltelefoner, strumpor, allt han kan få tag på. Jag ger honom 14-17 deciliter torrfoder om dagen, men om han fick chansen skulle han äta ihjäl sig.

Hur är det att ha en så stor hund?

-Man har ingen plats i sängen, dregel i hela köket och man får städa jämt. Men han är gudabenådat snäll.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

-Att Odin ska komma hem, han har varit hos vänner och det känns tomt när han inte är här.

David Nannini Nilsson