Flicka sålde knark på universitetet

Polisen: "När vi klev in genom porten var det bara att följa cannbislukten"

NYHETER

En 15-årig flicka är misstänkt för att ha sålt hasch från ett studentrum i området vid Stockholms universitet.

Tillsammans med sin pojkvän försåg hon studenter med droger.

I lördags slog polisen till mot de misstänkta knarklangarna i ett studentrum på Lappkärssberget nära Stockholms universitet.

På platsen hittade man vågar, ett tiotal portionsförpackningar med cannabis, kundlistor samt en större summa kontakter, skriver tidningen City. Enligt uppgifter från polisen var inte svårt att hitta drognästet.

– När vi klev in genom porten var det bara att följa cannbislukten för att hitta fram till rätt lägenhet, säger Jale Poljarevius vid citypolisens narkotikaspaningsgrupp till City.

Kan gripa fler personer

Vid tillfället hade flickan sällskap av en 20-årig man som var på besök i lägenheten. De är båda nu misstänkta för narkotikabrott.

Flickan flyttade nyligen ut ur stt föräldrahem för att bo tillsammans med sin pojkvän i hans studentlägenhet. Han är i 20-årsåldern och är för tillfället bortrest. Polisen spanar efter mannen och utesluter inte fler gripanden i ärendet.

Eftersom flickan är så ung har hon ännu inte förhörts.

– Det är högst anmärkningsvärt att en flicka i den åldern påträffas i en sådan här miljö och dessutom kan misstänkas för omfattande försäljning av cannabis, säger Jale Poljarevius till tidningen.

Susanna Vidlund

ARTIKELN HANDLAR OM