Gangsterfruar sexstrejkar

”Vi vill att de ska veta att våld inte är sexigt”

NYHETER

Kriminella gängmedlemmar i Colombia har stött på oväntat motstånd. Nu har fruarna och flickvännerna fått nog och sexstrejkar för att deras män ska lägga ner sina vapen.

Artonåriga Jennifer Bayer är en av flickvännerna som har fått nog av sin pojkväns kriminella beteende.

– Vi vill att de ska veta att våld inte är sexigt, säger hon till tidningen The Guardian.

Hon är inte ensam om att vara trött på det onödiga våldet som hennes partner väljer att utöva. Minst ett 20-tal kvinnor som är tillsammans med gängmedlemmar har bestämt sig för att sexstrejka tills dess att deras män överlämnar sina vapen till myndigheterna.

Har en kampsång

Kvinnorna har till och med gjort en egen raplåt som ska föra fram deras budskap: ”Som kvinnor är vi värda mycket. Vi faller inte för våldsamma män för då går man miste om mycket” är ett utdrag ur deras kampsång.

Enligt Jennifer Bayer skrattade männen först åt deras strejk men snart blev de frustrerade när de förstod att det var på allvar. Kvinnorna var inte oroade över att frustrationen skulle leda till våld mot dem.

– De skulle inte göra så mot oss, säger Jennifer Bayer.

Enligt Julio César Gómez som är ordförande i stadens säkerhetsråd, visar undersökningar att gängmedlemmars favoritsysselsättning är just att ha sex och att deras medlemsskap i gäng i första hand handlar om makt och sex, snarare än pengar, skriver tidningen.

Susanna Vidlund