Lyx med kropp, tunn plånbok och själ

1 av 3
Eleven Maria Igefjord på Gildaskolan gör en peeling. Foto: Lotte Fernvall
NYHETER

Gå på elevbehandlingar - och spara halva priset och hela kroppen.

Här kan du bli fin utan att plånboken behöver lida pin.

På Gildaskolan är stämningen lugn och avslappnad trots att 15 personer kan behandlas samtidigt i samma rum. Eleven Maria Igefjord gör här en peeling som tar bort döda hudceller.

Spatrenden är en mirakelkur för Stockholms skönhetsskolor.

- Spaindustrin ökar ju i hela världen. I dag är det mer tillåtet att ta hand om sig själv. Det ställs så höga krav i samhället att man måste få slappna av någonstans - och det är inte längre tabu att ta hand om sig själv, säger Helena Rölander, legitimerad hudterapeut och lärare vid Gildaskolan.

Skolan är bara ett av Stockholms skönhetsinstitut som erbjuder elevbehandlingar. I dag kan man bli fin från topp till tå för en spottstyver. En prisjämförelse som Aftonbladet har gjort visar att du kan spara minst halva priset på att välja en elevbehandling.

Har inte råd

- Många vill gå på sådana här behandlingar av ekonomiska skäl. Studenter och pensionärer har ofta inte råd att gå till en färdigutbildad terapeut, säger Alejandra Stringfors på Axelsons gymnastiska institut.

Fortfarande är det mest kvinnor som går på elevbehandlingarna, men nu börjar männen pinna ikapp. Främst killar under 30.

- Äldre män har gärna någon ursäkt när de går på behandling, de kanske har fått något presentkort av frun, medan yngre män gärna köper hela hudvårdsserier eller till och med väljer manikyr, säger Helena Rölander.

Heta stenar. Foto: Maria Ostlin

Caroline Engvall, Aftonbladet