”Wetterstrand och Hägglund var bäst”

Ungt Valpanelen recenserar partiledardebatten

NYHETER

Göran Hägglund och Maria Wetterstrand var debattens vinnare, enligt aftonbladet.se:s Ungt Valpanel.

Panelens samlade intryck var att debatten var bra och pigg, men att skol-och ungdomsfrågorna saknades.

Jonas Grafström, 20, Luleå:

– Jag tycker att det var en riktigt bra debatt. Många ämnen avhandlades och det gavs en bra bild av vad partierna tycker. Debatten handlade inte bara om jobb, vilket den gjort tidigare i valrörelsen. Det var bitvis hätsk stämning, men debattledarna skötte sig bra.

Den som skötte sig bäst tyckte jag var Göran Hägglund, han verkar brinna för det han står för, och pratade mycket om partiets politik. Sämst tyckte jag Göran Persson klarade sig. Han pratade lite om sin politik och ägnade sig i stället åt att raljera och angripa de andra.

Jag hade redan bestämt mig för vad jag ska rösta på, men för dem som inte har det tror jag att debatten var nyttig. Dock saknade jag frågan om studentpolitik, den har helt hamnat mellan stolarna.

Sara Johansson, 23, Tomelilla:

– Jag tycker det var en ganska bra och övergripande debatt. De pratade inte i mun på varandra, och det var förhållandevis lite angrepp och skitprat. Det var bra ämnen även om jag saknade skol-och ungdomsfrågor. Det var dock inte så mycket nya saker som sades.

Bäst tycker jag att Maria Wetterstrand var. Hon pratade tydligt, hade bra information och angrep inte de andra. Hon kunde säga att hon tyckte det borgerliga blocket hade fel, men utan att det blev pajkastning.

Svagast var Lars Leijonborg. Av någon anledning har jag svårt att ta honom på allvar.

Jag har ännu inte bestämt mig helt och hållet på vad jag ska rösta på, men efter debatten känner jag mig säkrare.

Karin Didrichsen, 20, Bjuv:

– Jag tycker att de flesta partiledarna verkar ha dålig verklighetsuppfattning. Där var Lars Leijonborg bäst för han verkar inse hur det är att leva i verkligheten. Göran Persson gav inga svar alls.

Det var alldeles för mycket spydigheter och alldeles för lite fakta, jag tittar inte för att se dom skälla på varandra utan för att få hjälp inför valet. Det kunde ha handlat mer om arbeten och arbetslöshet. Situationen för de handikappade som inte får den hjälp dom behöver är en viktig fråga för mig.

Fakta: Jonas

Fakta: Sara

Fakta: Karin

Tidigare artikel:

Anna Lindström, Karin Abrahamsson

ARTIKELN HANDLAR OM