Våldtagen 100 gånger

Stephanie, 13, berättar om skräckdygnen hos pedofilen

1 av 2 | Foto: Foto: ALL OVER PRESS
Stephanie Rudolph.
NYHETER

BERLIN

- Jag hoppas att han spärras in för resten av livet!

Det sa 13-åriga Stephanie Rudolph i tysk tv i går.

Hon våldtogs mer än 100 gånger under sina 36 dygn i kedjor hos en pedofil.

Österrikiska Natascha Kampuschs åtta år i fångenskap har upprört hela världen. Stephanie Rudolph tillbringade bara en dryg månad hos sin kidnappare, men hennes upplevelser av sexuellt våld är desto mer skrämmande.

I tyska ZDF-TV berättade 13-åringen från Dresden sent i går kväll sin historia.

- Jag berättar öppet om vad som hänt mig. Jag vill visa honom att han aldrig nådde min själ, och aldrig lyckades bryta ner mig. Det är därför jag inte sitter i ett hörn och gråter i dag, sa Stephanie.

Hon kidnappades på vägen till skolan klockan sju på morgonen den 11 januari i år. Stephanie slets in i en bil, och fördes till en lägenhet bara någon kilometer från hennes hem.

Kedjades vid sängen

Där kedjades hon i ena armen och ena foten, vid krokar i väggen bredvid en dubbelsäng. Hon våldtogs flera gånger dagligen i över en månad, och flera av övergreppen filmades av hennes kidnappare, Mario M.

- Jag tvingades bära näthandskar och en svart bindel för ögonen, i övrigt låg jag helt naken, säger Stephanie.

Varje gång Mario M lämnade lägenheten tryckte han in en trasa i hennes mun, och låste in henne i en kistliknande låda han byggt.

- Jag var rädd för att bli mördad, men också för att bli hiv-smittad eller gravid, sa Stephanie i tysk tv i går.

- Stanken i lägenheten var avskyvärd, och han hotade mig ständigt. "Gör du inte som jag vill tar jag livet av dig direkt", sa han. "Mina hundar får äta upp din döda kropp."

Skräcken gjorde Stephanie Rudolph lamslagen - och Mario M började ta med henne på promenader.

Smugglade ut lappar

Det blev Stephanies räddning. Hon lyckades smuggla ut lappar om sin situation, som hon kastade längs gångvägarna när Mario inte såg.

Två dagar efter att hon släppt den första hittades den av en man som rastade hunden. Samma dag bröt sig polisen in i lägenheten på Laubestrasse och fann henne halvnaken i lådan.

Nu hoppas Stephanie att Mario M döms till livstids fängelse - men hon är orolig.

- Han kanske slipper undan med psykiatrisk vård. Ska jag behöva leva med risken att Mario plötsligt står framför mig på gatan igen?

Asbjørn Svarstad

ARTIKELN HANDLAR OM