Vi vann!

Fredrik Reinfeldt tittarnas favorit genom alla tv-debatter

Foto: BJÖRN LINDAHL
SKÅL FÖR SEGERN Moderaternas chefsekonom Anders Borg och presschefen Ulrica Schenström firar valdebatten med partiledaren Fredrik Reinfeldt.
NYHETER

Här firar Fredrik Reinfeldt segern i tv-debatten. Han är snubblande nära att bli Sveriges nye statsminister.

Nu hänger det på de osäkra väljarna.

Aftonbladet fick som enda tidning följa med Fredrik Reinfeldt till efterfesten på en pub i centrala Stockholm efter tv-debatten.

Tillsammans med sina närmaste medarbetare, presschefen Ulrica Schenström och chefsekonomen Anders Borg, skålade moderatledaren för en lyckad valrörelse.

Enad borgerlighet

Sedan mötet i Högfors för två år sedan har alliansen gjort 16 överenskommelser och rest genom hela Sverige tillsammans. Allt för att bli mer sammansvetsade.

– Vi sa ju redan i Högfors att vi skulle visa upp en enad borgerlighet mot en splittrad vänster. I kväll var det examensdags, säger moderatledaren och ler segervisst.

Maud Olofsson, c, var mycket nöjd efter debatten.

– Vi ville avslöja motståndaren och utkräva ansvar för politiken de bedrivit, säger hon.

Allianskamraterna la upp taktiken på Fredrik Reinfeldts arbetsrum i torsdags.

– Det kändes som vi var offensivspelare allihop, säger Lars Leijonborg, fp.

Göran Hägglund, kd, håller med.

– Jag tycker att vi lyckades bra. Det var väldigt tydligt att det fanns en sida som håller på att falla sönder och en sida som håller ihop.

Bäst snittbetyg

Fredrik Reinfeldt vann debatten i går, enligt Aftonbladet/Sifo. Efter alla tv-debatter och utfrågningar får han bäst snittbetyg av samtliga partiledare, 3,6. Göran Perssons snittbetyg är 3,1.

– Det är svårt att hävda att han dominerade den här debatten, än mindre vann, säger Reinfeldt.

16 procent av väljarna bestämmer sig de tre sista dagarna före valet. Tv-debatten i går kan därför ha mycket stor betydelse.

– I en tid när vi skulle vilja prata med var och en av väljarna är det viktigt att människor känner att man når fram med budskapet via tv, jag känner att jag gör det.

Tidigare artiklar:

Irene Beertema, Elisabeth Marmorstein, Leif-Åke Josefsson

ARTIKELN HANDLAR OM