”Stjärnskottet” Hägglund anklagar s för lögner

”Hårresande beskrivningar av vår politik”

NYHETER

Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund lanseras av de egna som "stjärnskottet" bland partiledarna.

Själv skärper han i valspurten tonen och anklagar socialdemokraterna för lögn.

- Socialdemokraterna drar sig inte för att sprida lögner och halvsanningar för att ge en felaktig bild av alliansens budskap, säger han efter ett valmöte vid Åhléns i centrala Stockholm på lördagen.

Till stöd för sina påståenden har han ett centralt producerat flygblad som distribuerats på äldreboenden i Borås. Enligt kd-ledaren finns det många fler exempel och nämner flygblad på turkiska som sprids i Haninge.

På flygbladet från Borås skriver socialdemokraterna bland annat att det vid ett regeringsskifte kommer att införas en straffskatt för pensionärer, höjda kostnader för läkemedel och neddragningar/stängningar av äldreboenden.

- Detta är hårresande beskrivningar, avarter som inte får förekomma i en valrörelse, säger Hägglund.

- Alliansens ska inte lägga ytterligare skatter på pensionärerna och det finns inget gemensamt förslag om att ta ut en avgift för läkemedel.

Enligt Hägglund är lögnaktiga påståenden vanligare i årets valrörelse än de har har varit tidigare. De grövsta sprids på lokal nivå.

- Det är extremt osmakligt. Någon har noga klurat ut vad som kan ge största möjliga skrämseleffekt. Ivern är större än omdömet, säger han.

Under lördagens valmöte lyfte Hägglund fram jobben, företagen, de äldre och familjerna.

- Socialdemokraterna är sönderregerade och tömda på idéer, säger han.

Lillemor Idling/TT