Språkrören mobiliserar gröna väljare

”Det blir strentufft in på mållinjen”

NYHETER

Gå och rösta! Miljöpartiets båda språkrör eldade på shoppande stockholmare att ta sig till vallokalerna.

- Det blir stentufft in på mållinjen och just din röst kan avgöra, sade Peter Eriksson.

Många människor stannade till framför Åhléns i centrala Stockholm för att lyssna till Maria Wetterstrand och Peter Eriksson. De varnade för ett Sverige där den borgerliga alliansen får styra och lyfte samtidigt fram hur viktiga de själva är i en eventuell framtida rödgrön regering. I alla fall om utvecklingen av fler miljöbilar och framväxt av alternativa bränslen och "gröna" jobb ska fortsätta.

- Varenda ett av de politiska beslut som tagits om detta de senaste fyra åren har vi drivit fram. Utan oss hade det inte blivit något av, sade Maria Wetterstrand.

Hon pratade också om mp:s förslag om stöd till småbarnsföräldrar som vill gå ner i arbetstid för att vara mer med barnen.

- Livskvalitet har varit ett försummat inslag i den här valrörelsen. Man pratar mer om hur pengarna mår än hur människorna mår, sade hon.

Peter Eriksson var skeptisk till den borgerliga alliansens jobbpolitik. Den är snarast en myt, tyckte han.

- De föreslår subventionerad städhjälp hemma för dem som har råd. Det kan nog ge ett och annat jobb, men det är inte där framtidens jobb finns, menade han och pekade i stället på potentialen för miljöjobb och småföretag.

Maria Davidsson/TT