S-toppar sörjer sin partikamrat

Minneshögtid för avlidne Sten Andersson

NYHETER

Socialdemokraterna valde på valdagen att hålla en minneshögtid för den avlidne Sten Andersson på partihögkvarteret.

– Det känns overkligt, sade Göran Persson i sitt tal.

Göran Persson och stora delar av den socialdemokratiska ledningen deltog vid minneshögtiden för Sten Andersson.

Vid den tio minuter långa minneshögtiden på socialdemokraternas högkvarter på Sveavägen 68 var alla s-topparna på plats. Jan Eliasson, Mona Sahlin, Bosse Ringholm, Pär Nuder, Anna-Greta Leijon, Annika Billström och självklart statsministern Göran Persson var några av de socialdemokrater som ville hedra Sten Andersson.

"Känns overkligt"

I ett samlingsrum hade man tänt ljus och på ett bord stod Sten Anderssons porträtt framme. Göran Persson talade om den forne partisekreteraren och utrikesministern.

– I valrörelsens sista skälvande timmar gick han bort. Det känns overkligt. Han avled vid sitt sommarställe där han älskade att vara, sade Göran Persson enligt Aftonbladets Per-Ivar Sohlström som var där på plats.

Enligt Göran Persson var Sten Andersson en inspirerande människa.

"Ska leva i ljust minne"

– Sten Andersson var ung hela livet. Han kunde vara fräck, och inte så lite fräck för att åstadkomma goda saker i sitt arbete. Han ska leva vidare i ljust minne.

Det fanns möjlighet att skriva i en kondoleansbok som låg framme. Både Göran Persson och Mona Sahlin valde att skriva några rader var till minne av sin avlidne partikamrat.

Susanna Vidlund