Ingen gripen för mordet i Fittja

Mannen på väg hem då han överfölls

NYHETER

Stockholm

Polisen hade på söndagskvällen ännu inte gripit någon misstänkt för dödsmisshandeln av en 47-årig man i Fittja söder om Stockholm kvällen före.

Överfallet och misshandeln av 47-åringen betraktas nu av polisen som ett mord. Utredarna vet inte vilka gärningsmännen är och motivet är inte känt. Tipsen är dock många och polisen är optimistisk om möjligheten att klara upp dådet.

- Vi har pratat med många personer och nu sammanställer vi deras uppgifter, säger Christer Alström, stationsbefäl vid Södertörnspolisen.

Förutom förhör med olika vittnen och anhöriga till 47-åringen har polisen samlat in material från de kameror som finns i området, bland annat från Fittjaskolan och tunnelbanan.

Mannen var troligen på väg hem när han mellan Fittjaskolan och tunnelbanestationen i Fittja centrum på lördagskvällen blev attackerad av ett gäng ungdomar i åldern 15-20 år . Han blev slagen, sparkad och knivhuggen.

Ett vittne i närheten såg överfallet och när han ropade försvann ungdomarna som var mellan 10 och 15 i antal. Mannen fördes svårt skadad till sjukhus och han avled där strax efter framkomsten.

Den döde mannen är inte känd av polisen sedan tidigare.

- Han var en vanlig skötsam medborgare, säger Christer Alström.

Enligt polisen kan motivet till överfallet vara allt ifrån misshandel till ett misslyckat rån.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM