Sverige delat efter Alliansens seger

Eufori möter djup pessimism i splittrad bloggvärld

NYHETER

Alliansens seger delar svenska folket i två läger. Det är uppfattningen man får om man läsare diskussionsforum och valbloggar på aftonbladet.se i dag.

Vissa ser allt i svart, andra ser regeringsskiftet som en nytändning för landet.

– Nu blir det förhoppningsvis en bättre skol- och invandringspolitik, säger signaturen Roose.

Diskussionen i aftonbladets.se:s forum har gått varm efter söndagskvällens val. Många läsare har gjort sina röster hörda och åsikterna delar sig.

Signaturen Snubblaren är nöjd med den borgerliga segern.

"Problemet är bidragsfuskarna, det kryllar av dem. Man har känt sig som en idiot som gått upp på morgonen för att jobba hederligt. Nu är det slut med det. Äntligen kanske det kan löna sig att arbeta."

”Vill inte göda bidragstagare”

Signaturen Ceh håller med: "Det kanske är så simpelt att arbetande människor inte längre vill göda arbetslösa, sjukpensionärer och sjukskrivna till den grad vi gjort under vänsterregimen. Det ENDA Göran svamlat om är att höja bidragen mm. Tro f-n att vi skattebetalare inte vill ge bort alla pengar vi sliter i hop till såna som inte bidrar med en spänn till statskassan".

Signaturen Motvals anser att valresultatet är en seger för demokratin.

"Föll på maktfullkomlighet"

"Göran Persson föll på samma sätt som Margaret Thatcher, maktfullkomlighet. Demokratin har visat sin styrka. Den som utser sig själv till gudomlig status förlorar fotfästet. Nu kommer Sverige att ställa in sig i det europeiska ledet, den näst sista sovjetstaten har fallit".

Men det finns också de som bävar för fyra år med borgerligt styre.

Signaturen Seroc är oroad: "Vad många verkar missa är att det inte kan bli bättre för alla. Någonstans måste det bli sämre för att någon annan ska få det bättre. Det är skrämmande att politik som bygger på förakt för de som lever på bidrag kan slå igenom så starkt."

"Borgarna har haft sina chanser och misslyckats"

Signaturen Tobbeflobbe tror att historien kommer att upprepa sig:" Vill bara påpeka att borgarna haft sin chanser förut. Alliansen kommer att upprepa sig än en gång och köra Sverige i botten fullständigt än en gång och 2010 kommer vi att få en socialdemokratisk regering igen för folk gick på denna lögn som då kommer få det jäkligt tufft att vända och städa upp efter de borgerliga IGEN. Blir så trött på att folket i Sverige är så dumma och inte kan sin historia".

Läs bloggarnas</> kommentarer

Anna Lindström

ARTIKELN HANDLAR OM