Alliansen firade natten lång

Schlager, fest, jubel, ballonger och fontänbad

NYHETER

I Nalens anrika danspalats firade alliansen på måndagsmorgonen segern med sång och dans.

– Det känns helt fantastiskt, säger Fredrik Reinfeldt till aftonbladet.se:s Fredrik Lindén.

Kramkalas utbröt när partiledarna anlände till alliansens gemensamma segerfest på Nalen i Stockholm i natt. Luften var full av ballonger och schlagersången dunkade mellan väggarna.

– Vi har väntat länge, sade en uppspelt Johan Forssell, muf:s ordförande.

På fler än ett sätt.

– Det känns fanstiskt bra, vi har jobbat så länge för det här. Det känns nästan overkligt, många av oss som är unga nu har inte upplevt någon annan än Göran Persson. Det är historiskt.

Dansanta blivande ministrar

I vimlet syntes både ministerkandidaterna Johan Pehrson (fp) och Lena Eek (c) dansa till schlagermusiken och före detta förbundsordföranden för kdu, Erik Slottner, kom till Nalen efter att ha badat i fontänen på Sergels torg.

– Det är helt fantastiskt, vilken glädjefest, utbrast han.

Fem minuter över ett kom så äntligen partiledarna. Först Lars Leijonborg, fem minuter senare kom Maud Olofsson och Göran Hägglund. Men först när Fredrik Reinfeldt klev in dränktes allt i jubel.

”Vi är väl förberedda”

– Vi är väl förberedda och vi har mycket att prata om nu, sa en lycklig Fredrik Reinfeldt till aftonbladet.se:s Fredrik Lindén.

Alla partiledarna gick sedan upp på scenen och höll varsitt kort tal, följt av jubel.

– Jag vill tacka er alla och jag vill tacka Lars, Fredrik och Göran det är riktigt goa killar det här, sa Maud Olofsson och fortsatte:

– Men nu börjar det tunga jobbet.

Karin Abrahamsson, Fredrik Lindén