Hetsattacker mot Natascha

Hatbreven strömmar in till kidnappningsoffret när fler detaljer avslöjas

NYHETER

Natascha åkte på skidsemester med Wolfgang Kriklopil men brydde sig inte om att försöka fly.

Natascha ska köpa hus i Wien - kontant.

Intresset för 18-åringens öde vet inga gränser, men nu höjs allt fler kritiska röster mot henne.

Foto: ORF2
Natascha Kampusch.

Varje dag skriver österrikiska och tyska tidningar om Natascha Kampusch, och trots att hennes familj och advokater gjort sitt bästa för att försöka skydda henne från omvärlden, så grävs det varjde dag fram nya detaljer om hennes tio-åriga fångenskap.

”Slut på hennes semester”

I förra veckan erkände hon att hon varit på skidsemester tillsammans med sin kidnappare Wolfgang Priklopil och det har skapat frågor kring varför hon inte flydde då.

Hatbreven strömmar in. I ett forum i Kronen-Zeitung, som publicerade den första intervjun med Natascha, skriver en person:

”Nu är det slut på hennes åtta års semester från familjen. I dag har hon mer pengar på banken än många har efter 45 år i arbetslivet.”

Tyska tidningen Bild skrev i lördags om att 18-åringen letar hus i Wien. På söndagen skrev man att hatbrev mot henne strömmar in.

Förtjänar respekt

Hennes advokat Gabriel Lansky försvarar henne:

– Om man bara för en sekund försöker att sätta sig in i hemnnes situation förstår man att en nybörjare på skidor inte är i stånd att genomför ett flyktförsök på skidtur. Man måste förstå att hon bara hade ett försök.

Även Natascha Kampusch far har uttalat sig. Till Bild säger han:

– Som brottsoffer förtjänar hon stöd eller åtminstone respekt från oss alla.

Robert Triches