”Var är förslaget om ångergaranti?”

Barflugan om att även premiärlejonet Pagrotsky missade den viktigaste valfrågan

NYHETER
Foto: magnus wennman
Även premiärlejonet Pagrotsky, som senast festade med kändisarna på Kristallengalan, har förbisett Barflugans viktigaste fråga.

Barflugan har lyssnat på valdebatten, och det har varit mycket snack om höga elpriser och hur man ska få bukt med arbetslösheten. Och visst, det är väl viktigt. Men inte någonstans har vi hört förslag om sänkt moms på lakrits-shots eller om halvering av kötiderna till stans populära partyhak.

Sånt som skulle underlätta för vanligt folk när man står där på lönehelgen med sitt redan lite för hårt straffade lönekuvert.

Eller förslag om en ångergaranti, till exempel om man bestämt gått ut för att ta ”en öl” men i stället vaknar upp med en fadd smak i munnen och hopknycklade krogkvitton för en bra bit över tusen spänn i fickan.

Inget parti har tagit upp att man borde kunna få pengarna tillbaka om man inom rimlig tid kan förklara att ”det inte var meningen”.

Reinfeldt pratade på Resumébaren på Sturecompagniet i veckan, men inte ett ord om detta.

Även socialdemokraterna med Richeräven Thomas Bodström och premiärlejonet Leif Pagrotsky, som senast i måndags festade med Sveriges kändiselit på Kristallengalan, har helt förbisett dessa frågor.

Det parti som hade tagit upp det här i helgens valslutspurt hade fått Barflugans röst.

Barflugan