Hon kidnappade Abby, 8 dagar

Polisens fantombild på den efterlysta kvinnan

1 av 4 | Foto: ap
Lilla Abby fördes med våld bort från sitt hem.
NYHETER

I fredags kidnappades den åtta dagar gamla flickan Abby och mamman Stephanie knivhöggs.

I dag släppte polisen en fantombild på kvinnan som är misstänkt för dådet.

I hopp om att få in fler tips om kvinnan som i fredag tog sig in i familjens hem och tog med sig den då åtta dagar gamla babyflickan Abby, har polisen nu med hjälp av en dator skapat en bild av henne.

– Jag tror vi har fått runt 250 ledtrådar och nu tror vi att vi kommer få in ännu fler tips, sade Gary Toelke som är sheriff i Franklin County till nyhetsbyrån AP.

Enligt honom är mamman Stephanie Ochsenbine, 21 år, inte helt nöjd med bilden men han säger att polisen gjorde sitt bästa. Kvinnan bar vid tillfället solglasögon och en svart halsduk runt nacken, vilket förmodligen har försvårat arbetet med fantombilden.

Tror Abby lever

Roland Corvington vid FBI säger att han tror att Abby är i livet.

– Tidigare händelser visar att när någon vill ha ett barn, kan man utgå från att personen kommer ta god hand om barnet, säger han.

Nu väntar man på resultaten från de tekniska undersökningarna från platsen. Bland annat har man analyserat fingeravtryck på en kniv som hittades nära familjens hem i smhället Union i staten Missouri.

Runt hundra poliser arbetar nu med att hitta Abby och kvinnan som kidnappade henne. Mamman Stephanie har tidigare sagt att hon inte kände kvinnan som uppgav att hon ville låna familjens telefonen och sedan knivhögg Stephanie och tog hennes barn.

De närmaste familjemedlemmarna är i dagsläget inte misstänkta att ha deltagit i kidnappningen men Gary Toelke tillägger att man inte utesluter något i den kommande utredningen.

Läs mer:

Susanna Vidlund