”Min pappa var min hjälte”

Steve Irwins 8-åriga dotter höll bejublat tal på minneshögtiden

Foto: AP
”När jag ser en krokodil kommer jag alltid att tänka på min pappa”.
NYHETER

För bara två veckor sedan dödades hennes pappa i en tragisk olycka.

I går höll Bindi Irwin ett tal till sin far på en minnesgudstjänst på familjens zoo.

– Jag har världens bästa pappa och jag kommer att sakna honom varenda dag, sa hon.

Foto: AP
Bindi höll sitt tal framför en stor bild av sin pappa.

Omkring 5 000 sörjande hade kommit till Australia Zoo i Queensland för att ge en sista hyllning till en av Australiens mest kända personer. Det rapporterar tidningen The Sydney Morning Herald, som var på plats vid högtiden.

Steve ”krokodiljägaren” Irwin omkom den 4 september då han i samband med en tv-inspelning blev stucken av en stingrocka i hjärtat.

”Han fanns alltid där”

Vid högtiden hölls många tal till Steves minne - men mest gripande blev det när Bindi, 8 år, ställde sig upp för att berätta om sin far.

– Min pappa var min hjälte, han fanns alltid där för mig när jag behövde honom, sa Bindi och följde med fingret med i sina anteckningar på en minneslapp.

Hennes röst var klar och hon log vid minnet av sin älskade pappa, skriver Sydney Morning Herald.

–Jag vet att pappa hade ett viktigt jobb. Han arbetade för att förändra världen så att alla skulle älska djurlivet som han gjorde.  

Stolt över Bindi

Bindi sa att hon gärna ville följa i sin pappas fotspår, och berättade att hon kommer att sakna sin pappa varje dag.

– När jag ser en krokodil kommer jag alltid att tänka på pappa, och jag vet att han skapade den här djurparken så att alla skulle kunna komma och lära sig mer om djuren.

Steve Irwins fru Terri och hans far Bob fanns också på plats vid minneshögtiden. Båda var rörda av allt det stöd de fått, och mycket stolta över Bindi.

Inspelade hälsningar

Till högtiden hade en mängd kändisar - bland annat Russell Crowe, Kevin Costner och Cameron Diaz, skickat inspelade hälsningar, rapporterar The Sydney Morning Herald.

– Jag vet att hur ödmjuk du än var, hade du ändå blivit stolt om du vetat att hela världen skickat kärlekshälsningar, och att folk över hela planeten har sörjt, sa Russell Crowe i sin hälsning.

TV: Se dotters tal

Tidigare artiklar:

Mia Carron