Statskuppen ingen märker

Lugnet råder på Bangkoks gator

1 av 3 | Foto: KRISTER HANSSON
LÄSTE NYHETEN PÅ NÄTET Ann-Sofie Göransson och Fredrik Kjell från Stockholm är på semester i Bangkok. De fick veta vad som hänt först när de läste om statskuppen på aftonbladet.se.
NYHETER

BANGKOK

Det här är militärkuppen som nästan inte märks.

Det är fullt av människor på gatorna här i Bangkok och trafiken flyter på normalt. Enbart på vissa strategiska platser finns militärposteringar.

Thailands störtade premiärminister hamnade i onåd hos kungen.

Thaksin Shinawatra gjorde sex fatala misstag som blev hans fall.

-Det är svårt att fatta att det har hänt något. Militärerna är vänliga och ser fredliga ut, säger Fredrik Kjell, 23.

Han och Ann-Sofie Göransson kom till Bangkok i tisdags timmarna innan militären tog makten.

Läste aftonbladet.se

-Det var lugnt här då. Det var faktiskt först när vi gick in på ett internetcafé och läste aftonbladet.se som vi fick veta vad som hänt, säger Ann-Sofie Göransson, 23.

På Khao San Road trängs backpackers och andra turister och i restaurangerna och affärerna pågår vardagslivet som vanligt.

-Det var likadant i tisdags direkt efter kuppen. Det var först när vi åkte iväg för att handla i dag som vi såg militärer, säger Ann-Sofie Göransson.

Anhängare i gult

Ett par kilometer från Khao San Road ligger regeringsbyggnaderna där stridsvagnarna rullade in när statskuppen inleddes.

Här samlades i går anhängare till kuppledaren Sondhi Boonyaratglin för att visa sitt stöd för den gula statskuppen. Många thailändare klädde sig i går i gula tröjor och soldaterna hade gula band fästa på sina uniformer och vapen.

-Gult är kungens färg. Vi bär färgen för att visa vår lojalitet mot honom, säger en thailändsk kvinna.

 Per-Ola Ohlsson