Bandidosledare gripen - misstänks för attentat

Nekades inträde på krogen – sprängde vaktens bil

NYHETER

Bandidosledaren nekades inträde på en populär krog i centrala Göteborg.

Nu är han anhållen, misstänkt för mordförsök på vaktchefen som stoppade honom i dörren och på taxichauffören som var vittne.

Sprängattentatet på Vasaplatsen i Göteborg.

- Han är misstänkt för delaktighet i två fall av mordförsök och allmänfarlig ödeläggelse, säger pressinformatör Thomas Fuxborg.

Den 32-åriga Bandidos-presidenten misstänks ligga bakom sprängattentaten i Göteborg. Han greps i mc- klubbens lokal i onsdags kväll i samband med en husrannsakan.

Enligt Göteborgsposten hade 32-åringen ett motiv till att vilja hämnas på vakten. Enligt uppgifter ska han nämligen ha nekats inträde på en av innekrogarna på Kungsportsavenyn. Skälet var att han inte var rätt klädd. Enligt tidningen ska 32-årigen då ha krävt att få tala med vaktchefen som höll med sina kollegor. Det ska då ha utbrutit ett gräl, varpå 32-åringen och hans sällskap lämnade platsen.

Dömd tidigare

Bandidosledaren dömdes senast i maj förra året till 18 månaders fängelse för inblandning i en utpressningshärva mot ett krögarpar på Hisingen.

I den rättegången användes vittnesuppgifter från den taxichaufför i 50-årsåldern som i tisdags blev utsatt för ett bilbombs-attentat.

Polisen är övertygad om att det är Bandidos/X-team som ligger bakom det attentatet och granatattacken mot den 36-årige ordningsvakten i onsdags.

Polisen tror att det är på 32-åringens order angreppen utförts.

Zendry Svärdkrona, Susanna Vidlund