21-åring greps för 5 överfall i Sundsvall

NYHETER

SUNDSVALL

Här grips den 21-årige man som misstänks för fem kvinnoöverfall i Sundsvall.

Mannen greps när han gömde sig hos en bekant.

-Han kröp in under sängen när polisen kom, säger Ahmed Mila.

Foto: Håkan Humla/sundsvalls tidning
Den gripne mannen misstänks för fem överfall på kvinnor, flera av dem i friluftsområdet Sidsjön.

Det var i Ahmed Milas lägenhet på flyktingförläggningen Fagerdal vid Sidsjön i Sundsvall som polisen i går lyckades gripa 21-åringen.

-Plötsligt klev det in flera poliser i lägenheten. Han försökte gömma sig under en säng men poliserna drog fram honom och satte på honom handbojor, säger Ahmed Mila.

"Han ville ha kaffe"

Han är bekant med den gripne, men det var inte förrän i går vid 16-tiden, när polisen stormade in i hans lägenhet, som han fick veta något om misstankarna mot 21-åringen.

-Vi såg poliser här på kvällen, men förstod inte vad som hade hänt. När han sedan kom hit sa han inget om några överfall. Bara att han ville ha kaffe, säger Ahmed Mila.

21-åringen är anhållen som misstänkt för fem olika överfall på kvinnor. Flera av dem löptränade längs ett motionsspår när de plötsligt blev omkulldragna och misshandlade med knytnävsslag.

Skrämdes bort

Enligt polisen försökte gärningsmannen dessutom våldta kvinnorna, men skrämdes bort av vittnen som ingrep.

-Kvinnorna slogs för sina liv. Tack och lov vågade vittnen agera. Annars vet ingen vad som kunde ha hänt, säger Christer Johansson vid polisen i Sundsvall, som också berättar att gripandet blev odramatiskt.

Den anhållne mannen hördes i går kväll med hjälp av tolk. Åklagaren beslutade strax efter klockan 21 om en fortsatt anhållan.

-Han verkar sliten och psykiskt nedbruten, säger Christer Johansson.

En häktningsförhandling väntas hållas i dag.

Olle Castelius