Misstänkt bomb var mätutrustning

NYHETER

Kvarteren kring regeringen i Stockholm spärrades av på måndagsmorgonen sedan en misstänkt bomb hittats i en gatubrunn i närheten.

Strax efter nio framkom det att det misstänkta föremålet var banverkets mätutrustning.

Klockan 05.29 på måndagsmorgonen kontaktade företaget som sköter gatubrunnarna polisen sedan de hittat ett misstänkt föremål i en brunn på Jakobsgatan i regeringskvarteren i centrala Stockholm, rapporterar Sveriges Nyheter.

När bombteknikerna lyckats lyfta upp föremålet - ett metallrör med trådar - och undersökte det närmare visade det sig att det rörde sig om mätutrustning från banverket.

Departementsbyggnader inom avspärrningar

Flera gator i centrala Stockholm spärrades av på måndagsmorgonen. Inga byggnader evakuerades, men de som arbetar innanför avspärrningarna fick inte komma till sina arbeten.

Flera av regeringsdepartementen låg inom avspärrningarna, bland andra näringsdepartementet, socialdepartementet, utbildnings- och kulturdepartementet samt avdelningar av justitiedepartementet och utrikesdepartementet.

Fredsgatan till Malmtorgssgatan, Jakobsgatan till Regeringsgatan, Drottninggatan till Kardunsmakargatan, Fredsgatan till Drottningggatan, Jakobsgatan till Akademigränd och Malmtorgsgatan till Gustrav Adolfs torg var avspärrat.

Strax efter klockan 9 hävdes avspärrningarna.

Karin Thurfjell