Höstmys i stan

NYHETER

Höst = depp? Nej, tvärtom. Det är nu du ska njuta av livet! Aftonbladet Stockholm guidar dig till de skönaste ställena i Stockholm i höst.

Aktivera dig i höst. Foto: Lina Boström Einarsson

Har du någonsin vaknat en helgmorgon med stor lust att upptäcka stan, men varit helt tom på idéer? Då kan den nya guiden ”Livsnjutarens guide till Stockholm” vara något för dig.

– I de flesta andra guideböcker står det mest om restauranger och museer, säger författaren Mia Öhrn. Vi ville visa på nya sidor av stan.

Livsnjutning

– På sommaren är det lätt att hitta sköna saker att göra i stan, säger Henrik Francke. Däremot behöver de flesta lite hjälp på traven när det är mörkt och kallt ute.

Med boken ville Mia, 26 och Henrik, 31, också visa att livsnjutning inte bara handlar om knarriga läderfåtöljer och rökig whisky.

– Män som Steffo Törnqvist har nästan fått patent på ordet, säger Henrik Francke. Men för oss handlar livsnjutning om mer än

exklusiv smak. Det kan lika gärna vara frisbeegolf, pärlpyssel och att sparka i höstlöv på mysiga platser. Nu återtar vi begreppet från gubbarna.

Författarna till nya livsnjutarboken listar sina favoriter:

FROSSA I CHOKLAD OCH DELIKATESSER

Foto: Aftonbladet

NAKENBADA

PYSSLA – GÅ LOSS PÅ PÄRLOR

HANDLA TE

Foto: Aftonbladet

SUPERLYXA MED SKALDJURSBUFFÉ

GALLERIPROMENAD

ÄTA SURKÅL OCH KNÖDEL

Foto: Aftonbladet

Terri Herrera Eriksson, Aftonbladet